SDP: Zbog nesposobne vlasti upitno funkcioniranje županije

KOPRIVNICA – Prihvaćanje izvršenja proračuna Koprivničko-križevačke županije u prošloj godini nije nikakva tehnička točka niti puka formalnost, nego ocjena rada županijske vlasti, a SDP tome nikako ne može dati potporu, rekao je predsjednik županijske organizacije te stranke Darko Ledinski. Podsjetimo, vladajuća koalicija na posljednjoj sjednici Županijske skupštine nije imala natpolovičnu većinu odnosno 21 glas potreban za prihvaćanje te odluke, pa je župan Koren točku skinuo s dnevnog reda. SDP zajedno sa svojim koalicijskim partnerima odbacuje krivicu za ovu situaciju, naglasio je Ledinski i ustvrdio da je za to odgovorna županijska vlast, koja nije u stanju osigurati potrebnu podršku u Skupštini.

– U ovu situaciju, koja nije jednostavna, te koja nije tehničko pitanje, dovela nas je samovolja, nesposobnost, nekompetentnost i koruptivni princip po kojem funkcionira župan Koren sa svojim suradnicima i trenutno vladajuća koalicija HDZ-a i HSS-a, ustvrdio je D. Ledinski.

Budući da se odluka o izvršenju proračuna treba usvojiti do početka lipnja, vijećnici će se morati uskoro ponovno okupiti, što će uzrokovati dodatne troškove u županijskom proračunu. U suprotnom, odnosno ne bude li prihvaćena ta točka, Vlada će Županiji obustaviti uplatu bilo kakvih sredstava iz državnog proračuna.

– U pitanje dolazi funkcioniranje županije. Za to apsolutnu odogovornost snose HDZ i HSS sa svojim partnerima, a najveću odgovornost snosi najbolje plaćeni hrvatski župan Darko Koren zajedno sa svojim najbolje plaćenim suradnicima, ustvrdio je čelnik županijskog SDP-a Ledinski. Poručio je da je njegova stranka u stanju preuzeti odogovornost za vođenje županije i osigurati da se sve odluke donose pravovremeno, transparentno i odgovorno. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.