U Križevcima obilježen Dan Grada

NA PROSLAVI OBLJETNICE KRIŽEVACA POTPISAN UGOVOR O NOVIM INVESTICIJAMA

Stanovnici Križevaca 759-u obljetnicu svoga grada proslavili su ove srijede kako i priliči, u maloj Vijećnici potpisan je ugovor o financiranju izgradnje sekundarne vodovodne mreže za naselja Apatovec, Prikraj, Sveti Martin i Špiranec. Vrijednost ovih radova iznosi više od 2,2 milijuna kuna, a u nozočnosti župana Darka Korena ugovor su potpisali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božidar Pankretić, direktor tvrtke Palir Marinko Babić te gradonačelnik Branko Hrg.

 

Radove zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sa 60 posto i Grad Križevci s 40 posto. Uz ovaj ugovor, važno je spomenuti i druge projekte vezane uz ovo Ministarstvo. Konkretno, radi se na projektiranju vodovoda i odvodnje u vrijednosti od 10 milijuna kuna, a kako smo čuli, iz državnog proračuna trebao bi se financirati vodovod za naselja Gračina i Gornji Cubinec. Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada održana je u križevačkom Hrvatskom domu.

Mnogobrojne uzvanike pozdravio je gradonačelnik Branko Hrg, naglasivši kako je u posljednje vrijeme u Križevcima napravljeno mnogo, od nove zgrade srednje škole koja je zasigurno najveća investicija, izgradnje nove tvornice pa do asfaltiranja cesta i nogostupa. Valja istaknuti i pokretanje nove poduzetničke zone od koje se također mnogo očekuje za rast i razvoj poduzetništva.

Dan Grada Križevčanima su čestitali i ugledni gosti, a na svečanosti je predstavljen i jedinstveni križevački suvenir – Medalja zaštitnika grada Svetog Marka Križevčanina čiji je prvi primjerak gradonačelnik Hrg uručio Bjelovarsko-križevačkom biskupu Vjekoslavu Huzjaku.
Križevački laureati koji su pojedinačno ili kao udruge dali svoj doprinos u razvoju grada, na kraju svečanosti primili su plakete i zahvalnice.

Koren: Ostavku ne dam, autocesta ide

Na svečanosti je govorio i župan Darko Koren i sam iz Križevaca. Govoreći o investicijama u zdravstvu, školstvu i kulturi na križevačkom području i čestitajući sugrađanima, osvrnuo se i na izgradnju auto ceste.
– Prije dvije godine na sličnoj proslavi izjavio sam također da će se auto cesta izgraditi, a ako ne, onda ću to smatrati kao dio svog vlastitog neuspjeha. Neki „dobronamjernici“ odmah su to shvatili kao da nudim ostavku, u slučaju da do gradnje auto ceste ne dođe. Danas ovdje s osobitim veseljem mogu reći da ostavku neću dati! To znači da se projekt auto ceste počinje realizirati. Operativa je započela svoje aktivnosti, otprilike sredinom svibnja započet će intenzivni radovi na trasi. (ml)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.