Oporba pita kako je izabran novi direktor KPC-a

KRIŽEVCI – Zbog izbora na dužnost direktora Križevačkog poduzetničkog centra, Tomislav Katanović stavio je u mirovanje svoj mandat člana Gradskog vijeća. Na njegovom mjestu u vijećničkoj klupi zamijenio ga je idući s izborne liste HSS-a Đuro Škvorc, koji je s vijećničkom prihvatio i dužnosti predsjednika Odbora za gospodarstvo i financije te za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. A da formalna zamjena u vladajućoj posadi predvođenoj HSS-om i HDZ-om ne bi tek tako prošla, pobrinuo se šef oporbenjaka, SDP-ov Ivan Knok, pitajući je li možda Katanovićev izbor ipak rezultat stranačkog kadroviranja.

– Je li natječaj za izbor direktora KPC-a bio namješten za Tomislava Katanovića, s obzirom da smo dobili informacije da se dosadašnja direktorica nije smjela javiti na taj natječaj za ponovni izbor, izravan je sa svojim pitanjem na sjednici Gradskog vijeća bio I. Knok.
Dosadašnja direktorica Kristina Vrhovec Žohar prijavila se na natječaj za novi mandat na čelu KPC-a i uz Katanovićevu to su bile jedine dvije pristigle molbe, naveo je u odgovoru gradonačelnik Branko Hrg i dodao da je potom odluka o odabiru bila na Upravnom odboru Poduzetničkog centra.

– O dvije molbe i dva programa razvoja i rada Centra za poduzetništvo raspravljao je Nadzorni odbor, koji čine tri člana, a to su poduzetnici, koji razumiju taj posao. Prema njihovoj ocjeni, program koji je ponudio Katanović je puno kvalitetniji i bolji nego onaj koji je ponudila Vrhovec Žohar, obrazložio je B. Hrg. Insinuacije o zapošljavanju po stranačkoj osnovi nazvao je notornim lažima, a na traženje Ivana Knoka da mu se dostave prijedlozi razvoja Centra od oba kandidata, gradonačelnik je odgovorio da će mu ih s veseljem proslijediti. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.