Noć prvaka 2015.: Marko Leljak najbolji hrvatski motociklist

prvaci velika 1_noc_prvaka_jaskadanasPo prvi puta u Jastrebarskom je održana „Noć prvaka“ na kojoj je Hrvatski motociklistički savez dodijelio brojna priznanja najuspješnjim vozačima, klubovima, timovima, ali i zaslužnim pojedincima kao i jedinicama lokalnih samouprava koje su svojim financijskim sredstvima pripomogle u organizaciji motociklističkih priredbi. Domaćini najboljim hrvatskim vozačima i sportskim djelatnicima među kojima je bio i predsjednik Europske motociklističke federacije Wolfgang Srb bio je Motocross klub Jaska.

-Kroz povijest Jaska je iznjedrila mnoge hrvatske velikane iz gotovo svih područja života. Sportu se u Jastrebarskom posvećuje velika pažnja, a najznačajnije uspjehe postigao je upravo motocross sport zbog čega vam želim dobrodošlicu u grad motocrossa. Motocross klub Jaska djeluje već gotovo 40 godina i postigao je mnoge vrijedne rezultate u natjecateljskom i organizacijskom smislu. Naša staza u Mladini je kažu najbolja u Hrvatskoj i jedna od najatraktivnijih i najljepših u Europi- istaknuo je predsjednik Motocross kluba Jaska Mladen Čop.

prvaci velika 2_noc_prvaka_jaskadanasMarko Leljak najbolji hrvatski motociklist

Na ovoj gala večeri hrvatskog motociklizma priznanja su primili svi prvaci u cestovnim utrkama, skuteraši, vozači motocrossa, supercrossa, endura, supermota, moto slaloma, moto rallya, moto ubrzanja i oldtimer utrka.
U čak dvije najjače kategorije motocrossa i supercrossa (MX open) priznanje je pripalo Marku Leljaku, članu Moto kluba Gajs team koji je na Europskom prvenstvu zauzeo šesto mjesto čime je ponio i titulu najboljeg hrvatskog motociklista.

Bez priznanja nisu ostali niti Jaskanci budući da je Kreator team proglašen najuspješnjim timom u juniorskoj konkurenciji, dok je Danko Braim primio priznanje kao prvak u veteranskoj konkurenciji u motocrossu. Uz ta priznanja nagrađen je i grad Jastrebarsko, općina Krašić, ali i Motocross klub Jaska koji je i 2015. godine organizirao utrke Europskog prvenstva te Moto klub Krašić.

prvaci velika 4_noc_prvaka_jaskadanasIvanu Lafteru nagrada za životno djelo  

Nagradu za životno djelo primio je dugogodišnji tajnik Auto kluba Jaska i jedan od osnivača Moto cross kluba Jaska te sadašnji glavni tajnik Hrvatskog motociklističkog saveza Ivan Lafter.
-Ljudi kažu da nakon ove nagrade više nema nikakvih nagrada. Moram priznati kako me sada prolaze trnci jer to je nagrada koju čovjek može dobiti jednom u životu- rekao nam je dobitnik ovogodišnje nagrade koji je uz jaskanski motocross vezan od prvog dana osnutka kluba.

Visoko priznanje primio je i vozač MCK Jaska Danko Braim kojem je pripala Zlatna kaciga Hrvatskog motociklističkog saveza za tri uzastopna naslova prvaka Hrvatske u motocrossu u klasi veterana.(JD)

12615312_740326999400775_9031066514919010050_o_motociklizam_noc_prvaka_JastrebarskoKriževčanima pregršt priznanja

JASTREBARSKO – U Jastrebarskom je održana tradicionalna Noć prvaka u organizaciji Hrvatskog motociklističkog saveza na čijem je čelu predsjednik Stjepan Peršin. Križevčanima je, naravno, dodijeljeno pregršt priznanja, a za motociklista godine proglašen je njihov sugrađanin i najbolji hrvatski motokrosist Marko Leljak, vozač Gajs tima, koji je lani, među ostalim, osvojio šesto mjesto na utrci Europskoga prvenstva. Priznanja su uručena prvacima Hrvatske po disciplinama, u cestovnim motoutrkama su od članova MK Križevci slavili Mislav Perkušić u klasi 125 SP i Marko Višak u klasi 1000 SST, kod skuteraša u klasi No limit najbolji je bio Mihael Prožek, a u moto slalomu klase 3 prvak je Mario Koren, kod oldtimera su najbolji u klasi 1 Hrvoje Buntak, u klasi 2 Mario Peklić, u klasi 3 Zoran Bartolec i u klasi 6 Andrija Rončević. Najbolji motociklistički klub za prošlu godinu je MK Križevci koji je i pobjednik kupa u cestovnim utrkama i kod skuteraša, a, ujedno, je i najbolji organizator utrke skuteraša i oldtimera. Priznanja su dodijeljena i gradu Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji.(mn/RKŽ)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.