Drama – križevačka policija trenirala strogoću

KRIŽEVCI – Elmira Šabić-Čevisek (30) iz prigradskog križevačkog naselja Ivanca Križevačkog prošlog je četvrtka završila u bjelovarskom zatvoru. Razlog pritvaranja majke troje maloljetne djece iz Križevaca bio je kazna od dvije tisuće kuna sa zadarskog suda stara četiri mjeseca. No križevački policajac odvezao ju je u Bjelovar, gdje je dobila potvrdu da je zatvor prebukiran, a potom ju je isti policajac vratio u Križevce.
U 8.30 ujutro križevački policajac pokucao je Elmiri na vrata. Još u kućnom ogrtaču i s kćerkom u naručju, otvorila je vrata, nakon čega joj je policajac oštro dao do znanja da će je istog trena privesti i odvesti u zatvor. Uplašena i zbunjena, Elmira je bezuspješno molila policajca razlog njenog privođenja. Nakon nekog vremena, kada je vidjela da joj privođenje ne gine, od policajca je zatražila nešto vremena da se obuče i nađe osobu kojoj bi mogla ostaviti djecu na čuvanju. Ipak, to joj nije bilo dozvoljeno.

Ubrzo nakon što je stigla Elmirina obitelj, policajac pozvao je pojačanje i Centar za socijalnu skrb koja je trebala preuzeti troje djece. Za vrijeme nemilog događaja Đuro Čevisek (29), Elmirin suprug, bio je negdje kod Nedelišća, odakle je, čim je saznao za slučaj preko tamošnje pošte platio spornih dvije tisuće kuna.
– Najmlađa kćer od godinu i pol histerično je plakala, petogodišnja je vikala uplašeno da će joj odvesti mamu, a najstariji sin dobio je želučane grčeve i osjećao je posljedice šoka i straha još dva dana kasnije – rekla je potresena Elmira.

U križevačkoj policijskoj postaji istog su se dana ispričali Elmiri zbog svega proživljenog, a sutkinja iz Koprivnice koja je saznala za slučaj poništila je odluku o pritvaranju.
– Došli smo u tamošnji zatvor gdje su mi dali potvrdu da su sve ćelije prebukirane i poslali su me kući.Nakon četiri i pol sata neviđene kalvarije sve je završilo – kazala je Elmira.
Krajem prošle godine Elmira je od zadarskog suda primila obavijest da je kažnjena s dvije tisuće kuna jer se nije pojavila na ročištu za koje je navodno potpisala primitak sudskog poziva. Problem je međutim, što je u vrijeme kada je Elmiri poziv dostavljen, a ona ga navodno potpisala, ona rađala najmlađu kćer u Križevcima, pa je time posve nemoguće bilo da u Zadru bilo što potpisuje.

Policija o događaju

Policijska uprava Koprivničko-križevačka potvrdila je da su križevački policijski službenici postupali prema Elmiri Šabić-Čevisek 14. travnja ove godine, na temelju dovedbenog naloga koji je izdala Stalna služba varaždinskog županijskog suda u Koprivnici te je Elmira bila odvedena u Okružni zatvor u Bjelovaru. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.