Prigorje financije u prvom dijelu kvalifikacija neporaženi

KRIŽEVCI – Križevački košarkaši Prigorje financija prvi dio kvalifikacija za A1 ligu završili su bez poraza s četiri uzastopne pobjede. Iako ih je u subotu na domaćem terenu momčad Mladosti iz Čačinaca prilično namučila, ‘Žapci’ su pobjedili s 89-79. Ova je pobjeda zapravo samo zapečatila dosadašnji tijek kvalifikacija za križevačku momčad, no u ogledu s Mladosti, opuštenost i slaba obrana Križevčana koja je profuknkcionirala u posljednjoj četvrtini, stvorili su dojam da su podcijenili protivnike, rekao je trener Prigorje financija Rudolf Jugo.
– Jedno je sigurno da ja ni moj tim nismo otpisali tog suparnika. Mladost je ekipa koja njeguje nezgodnu zonsku obranu i to svih 40 minuta. Kad kreneš u obranu na način ‘lako ćeš’, kad misliš da će protivnik promašit, kad ga testiraš, onda ga doslovno razigraš, kazao je R. Jugo.

Pokretač križevačke momčadi Petar Čosić ovu utakmicu nije igrao što se u određenim minutama i posebno osjetilo. Čosić vuče ozljedu već tjedan dana i, iako je igrao utkamicu u Kraljevci, dogovoreno je da će se u ovoj odmoriti te pripremiti za ogled protiv Zrinjevca. Iako nije igrao, s klupe je pratio svaku akciju na terenu križevačke sportske dvorane.
– Protiv Zrinjevca kod kući ne smijemo ući na ovaj način jer neće biti dobro. Treba igrati utakmicu po utakmicu, ne treba razmišljati o Jollyu – Jolly je još daleko. Imamo sada 10 dana za postaviti neke stvari pošto smo slobodni ovo kolo i ja mislim da će to do Zrinjevca pa u krajnjem slučaju do Jollya biti u redu, rekao je P. Čosić.

Najbolji strijelac Žabaca bio je Ivan Opačak s 21 postignutim košem, Frano Čolak s 14, Zoran Jančijev i Andrija Hrkač postigli su 13 te Ivan Svoboda 12 koševa. Pred Križevčanima je desetak dana pauze jer su u 6. kolu slobodni, a u 7., koje je na rasporedu 27. travnja, na domaćem terenu dočekuju dobro im znani zagrebački Zrinjevac.

Vezano

Komentari su zatvoreni.