Otvorena nova školska zgrada Srednje škole Ivan Seljanec

KRIŽEVCI – Završetkom najvećeg ulaganja u posljednja tri desetljeća, gotovo 500 učenika križevačke Srednje škole Ivan Seljanec kao i 50-ak prosvjetara koji ih obrazuju za 12 zanimanja, konačno su i službeno ušli u svoju novu školsku zgradu. Na svečanosti u holu novog zdanja podignutog unutar bivše križevačke vojarne, u prisustvu brojnih gostiju, čelnika Grada i Županije, saborskih zastupnika, potpredsjednika Sabora Josipa Friščića i ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, govornici su podsjetili da je kamen temeljac za nju položen u svibnju 2009. godine, a od tada većinskim ulaganjem države od oko 42,5 milijuna kuna, izgrađeno je i opremljeno oko 6000 četvornih metara učionica, kabineta, radionica i restorana s kuhinjom, predviđenih za nastavu u jednoj smjeni. Sve to Križevci i ova županija itekako zaslužuju, rekao je ministar Fuchs.

– Ovo je primjer kada se jedan dobro osmišljeni program pretoči u projekt i kada lokalna uprava i samouprava zajedno s Vladom RH rade na dobrobit naših budućih generacija. Naravno, strukovno školstvo ima i imat će uvijek izrazito značajnu ulogu u gospodarstvu, ono nam je nužno potrebno, služi i na dobrobit lokalne zajednice i cijele RH, istaknuo je R. Fuchs.

Nedavno otvaranje sportske dvorane pri đurđevačkoj osnovnoj školi, potom početak nastave budućim križevačkim obrtnicima u novim prostorima kao i brojni projekti koji još nisu stigli do presijecanja vrpci pokazuju koliko Županija drži do obrazovanja, naglasio je na otvaranju župan Darko Koren. Križevački pak gradonačelnik Branko Hrg kazao je da rješenje prostornih problema Srednje škole Ivan Seljanec znači tek prvi korak u rasplitanju gradskog obrazovnog čvora. Naime, ishođena je građevinska dozvola za novu zgradu gimnazije, projekt je kandidiran na više izvora financiranja, a kad ona bude izgrađena, staroj zgradi slijedi obnova. U njoj će umjesto obrtnika i gimnazijalaca, kako je bilo do prije par dana, skrasiti se Srednja gospodarska škola i tako osloboditi dio prostora Visokog gospodarskog učilišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.