Križevčani ‘kuglu’ do senzacije

Kuglači križevačke “Elektre” na “svojoj” kuglani u Koprivnici odigrali su gostujuću utakmicu 20. kola 3. HKL. Domaćin je bio sastav KK “Željezničar” iz Koprivnice. Premda obje ekipe na koprivničkoj kuglani treniraju i igraju domaće utakmice, Križevčani su tu u nemjerljivo lošijem položaju. I dok su “Elektraši” u svrhu uštede morali skresati troškove na čemu god su mogli, pa tako nažalost i na treninzima, “Željezničari” tih briga nemaju.

Uz osjetno jači proračun, dvostruko više treninga i godinama iskustva stečenog u višem rangu, očekivalo se da će utakmica biti revijalnog karaktera. Neki smo ipak vjerovali da se i tako superioran protivnik može ozbiljno ugroziti, pa čak i pobijediti. Iskoristivši vrlo dobro poznavanje protivničkog kluba, Križevčani su se odlučili na hrabru i otvorenu utakmicu u kojoj su sve opcije (od visokog poraza, do visoko pobjede) bile moguće. 

U nevjerici je koprivnička publika gledala kako Sanković i Kirin D. pobjeđuju protivnike i kompenziraju razliku u čunjevima koju je na Šimatoviću napravio domaći najbolji igrač. Vodstvo križevačkih kuglača 2:1, ali uz manjak 21 čunja na pola utakmice, ipak je ulijevalo nadu u pozitivan ishod, jer je domaćin skoro sve adute ispucao u prvoj trojci. Nastavak utakmice ni po čemu se nije razlikovao od prvog dijela. Posavec, Horvat i Tkalec nastavili su izjednačenu borbu u kojoj je ukupni rezultat utakmice svakom kuglom skakao s jedne strane na drugu stranu monitora, da bi se nakon zadnje bačene kugle domaćeg igrača zaustavio na +7. Pobjeda Tkaleca i porazi Posavca i Horvata uz manjak 7 čunjeva značili su da je domaćin zadnjom kuglom ugrabio dva boda.
Utakmica je bila izjednačena u svim segmentima igre osim u jednom. Gosti su upisali više promašaja i to je odlučilo pobjednika susreta. Promašaji, koji su mjerilo spremnosti ekipe, mjerilo iskustva i kondicije razlog su što su na kraju susreta Križevčani morali pružiti ruku, ne boljoj, već spremnijoj ekipi.
 
Votuc – Sanković (529:542 čunj; 2:2 set; 0:1 poen)
Jalšić – Šimatović (583:527; 3:1; 1:0)
Česi – Kirin D. (507:539; 2:2; 0:1)
Buzuk – Posavec (521:510; 2:2; 1:0)
Kadović – Horvat (534:524; 2:2; 1:0)
Šaško/Vuzman – Tkalec (512:537; 2:2: 0:1)
 
“Željezničar” Koprivnica – “Elektra” Križevci (3186:3179; 2:0), ukupno 5:3
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.