Križevci: Predstavljeno tridesetak tvrtki koje nude posao

Lidija Lukinec (20) iz okolice Križevaca, jedna je od 1200 zainteresiranih osoba koja je na prošlotjednom Sajmu poslova pokušala pronaći zaposlenje. Predstavilo se tridesetak obrtnika, tvrtki i institucija koje su željne zaposliti ili pomoći pri zapošljavanju mladima i osobama koje su ostale bez posla ili su dugo nezaposlene. Unatoč lijepim riječima Darka Korena, koprivničko-križevačkog župana te Branka Hrga, gradonačelnika Križevaca, i drugih političkih i gospodarskih uzvanika, većina posjetitelja nije ostala uvjerena kako je Sajam rješenje za pronalaženje posla.
– Čini mi se da je ovo više reklama pojedincima i određenim tvrtkama nego ozbiljan pokušaj rješavanja nezaposlenosti. Svi poslodavci traže iskustvo i tako je od prvog dana otkad sam počela tražiti posao pa ne vidim načina kako bih trebala steći iskustvo – rekla je Lidija Lukinec.

– Rješavamo problem nezaposlenosti ulaganjem u obrazovanje – rekao je župan Darko Koren na otvorenju Sajma. Pojasnio je što ovakvi sajmovi znače za nezaposlene te dodao kako smatra da se ovakvim načinom na kvalitetan način spajaju tražitelji i davatelji posla. S tom se tvrdnjom ne bi složila Marija Sokač (25) iz Križevaca.
– Obrazovala sam se za grafičkog urednika, a radila sam kao trgovac kratko vrijeme. Dobila sam otkaz i da bih lakše pronašla posao, platila sam tečaj i završila ga na Pučkom otvorenom učilištu za tajnicu, no svejedno sam i dalje na Zavodu za zapošljavanje – rekla je Marija i dodala kako ne vjeruje da se većim stupnjem obrazovanja lakše dolazi do posla.

Karolina Bojanek (30) iz Križevaca, majka dvoje djece od kojih mlađe ima tek 2,5 godine, također je nezaposlena. Radila je u Križevačkoj mljekari, no zbog tek rođenog djeteta nije se mogla vratiti na posao te od tada traži zaposlenje.
– Izučena sam frizerka, ali radila bih što god mogu. Jedino što mi ne odgovara su sezonski poslovi zbog kojih bih morala otići od kuće jer nema tko brinuti za djecu – rekla je Karolina.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. sanja šafran piše:

    imam radnog iskustva u drvnoj industriji te tražim poso uokolici križevaca

Komentari su zatvoreni.