Galaševa subota na Culture Shock Festivalu tjedan dana prije nacionalnog Fashion.hr

Prošle je subote u križevačkom Klubu kulture od jutra bilo živo. Razlog tome bio je “Kreatorski nered”, izložba velikog broja odjevnih predmeta poznatog mladog modnog dizajnera Igora Galaša, koja je pobudila velik interes kod Križevčanki različitih životnih dobi. Iako mladi autor kreacija zbog poslovnih obaveza u Puli nije bio prisutan, njegove su ga kreacije predstavile u najboljem svjetlu, a križevačka je “špica” nakon prošle subote bogatija za niz Galaševih modnih detalja.

 

Iako je prvotno bilo zamišljeno ovaj događaj 7.Culture Shock Festivala održati na otvorenom, na Nemčićevom trgu, zbog prohladnog vremena odluka je pala na interijer Kluba kulture, koji se i ovaj put pokazao odličnim za brzu prilagodbu u prostor za potrebnu namjenu. Mnoge sugrađanke koje su doživjele “Kreatorski nered” mogle su iščitati odrastanje modnoga genija kroz teksture i oblike odjevnih predmeta koje je Galaš izradio vlastoručno.

Večernji happening u istom prostoru predstavio je još dvoje mladih križevačkih i vrlo aktivnih umjetnika, Dariju Cikač i Nevena Muretića. Iako zbog nagle zabrane producenata nije bilo dopušteno predstaviti spot za modni web portal za mlade dizajnere krpa.hr, prikazana su dva Muretićeva kratka spota, Dance i The Keepers, s izvrsnom kamerom i fotografijom Cikač. Potonji spot je prikazao Galaševe pletene kreacije u neobičnom, pomalo apokaliptičnom, okolišu, dok se prvi, noviji spot poigrava suvremenim plesom, životnim skladom i sukobima, ljubavlju i erotikom.

Uz video-projekcije, također su bile izložene Galaševe skice za krojeve, pa su zainteresirani mogli dobiti dojam kako nastaju modne kreacije, odnosno kako se dizajnira moda. Glazbeni su dio večeri u Klubu kulture začinili glazbopuštalački dvojac Warp Pop, čija se zvučna kulisa pokazala idealnom za mirniju artističku večer sa stavom, kakav su iskazali i samozatajni umjetnici svojim radom. Posebno su ugodno iznenadile tematske video-intervencije uz glazbu Warp Popa, što je čitavom prostoru dalo dodatnu ritmičnu, plesnu dimenziju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.