Za razvoj sporta nedostaju sportski tereni i dvorane

KRIŽEVCI – U Križevcima je počela izrada strategije razvoja sporta za budućih nekoliko godina, a kao jedan od prvih koraka prema tom dugoročnijem planu sagledano je stanje kakvo je sada. Kako je rečeno na gradonačelnikovom Kolegiju, obilježava ga masovnost, jer u 36 amaterskih klubova ima više od 2000 članova, a među njima djece i mladih je oko 80%. No nažalost, te u svakom slučaju pozitivne brojke ne prate i odgovarajuće o dvoranama i sportskim terenima.

– U ovom trenutku u Križevcima je nužno potrebno jedno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom, te najmanje još jedna sportska dvorana i to trodjelna te atletska staza s natkrivenim tribinama na stadionu i dodatnim prostorijama, kaže gradonačelnik Branko Hrg.

Da bi se uopće održalo postojeće zanimanje za bavljenje sportovima nužna je još barem jedna dvorana, jer zbog prebukiranosti postojeće dvije sportaši su počeli tražiti svoj prostor u drugim mjestima, kaže Hrg. Upozorava i na loše uvjete u kojima treniraju nogometaši, pogotovo oni mlađi.
– Na pomoćnom nogometnom igralištu je gotovo nemoguće trenirati, jer kad je malo mokrije vrijeme, mališani s igrališta izađu takvi da ih roditelji ne mogu ni prepoznati kako izgledaju, rekao je B. Hrg.

U budućoj križevačkoj strategiji sport neće biti određen kao rekreacija, već kao dio brige o djeci i mladima, zaključio je gradonačelnik Hrg. A kako zadovoljiti sve potrebe na tom putu trebala bi odgovoriti skupina poznavatelja sporta i prilika u kojima je sada, koja će svoja rješenja predložiti Gradskom vijeću.

Vezano

Komentari su zatvoreni.