Za gradske potpore trebat će se više potruditi

KRIŽEVCI – Gradski Puhački orkestar nastavlja obnavljati svoj instrumentarij, a upravo su gotovo zaokružili iznos potreban za kupnju novog klarineta. Naime, Ministarstvo kulture odobrilo im je 14.000 kuna, a ovih dana toj svoti pridružilo se 6.000 iz gradskog proračuna dok su preostale kune do potrebnih otprilike 22.000 prikupili puhači na svojim nastupima. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da će njihov primjer uskoro postati pravilo i za druge gradske udruge.

– To je pravi primjer, u stvari, kako funkcionirati i poruka je udrugama u svim djelatnostima da se polako prilagođavaju tom načinu rada, jer jednostavno Grad će morati početi na taj način bodovati da oni koji negdje sa strane su se potrudili kandidirati, da dobiju neka sredstava – da dobiju onda i gradsku potporu, a oni koji čekaju samo od Grada da će to malo teže ići, najavio je Hrg.

Na posljednjoj sjednici Kolegija gradonačelnik Hrg odobrio je još četiri zamolbe za novčanu pomoć. Zahvaljujući njima defektologinja u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Kristina Kranjčević sudjelovat će kongresu u New Yorku, a studentica Irena Sokolović ići će na razmjenu u San Salvador. Njima je odobreno po tri tisuće kuna dok je za organizaciju 49. natjecanja učenika i studenata iz cijele zemlje u disciplinama bisernica i brač, koje će se održati u Križevcima, izdvojeno sedam tisuća, a Gradskom muzeju za plaćanje troškova transporta eksponata iz Tehničkog muzeja u Budimpešti osam tisuća kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.