Poznati dobitnici županijskih priznanja

KRIŽEVCI – Osim da će županijsku nagradu za životno djelo dobiti Josip Frščić, na sjednici Županijske skupštine u Križevcima odlučeno je i o ostalim dobitnicima javnih županijskih priznanja. No oni su spomenuti samo dva puta – prvi, kada ih je u ime predlagača pročitao predsjednik Odbora za dodjelu Ivan Vuk.
– Nagrada Koprivničko-križevačke županije za doprinos ugledu i promociji županije, koje se dodjeljuju dvije, slijede Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i Športskom ribolovnom klubu Koprivnica. Dodjeljuju se i dvije nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini, a Odbor predlaže Mješoviti pjevački zbor KUD-a Podravka, i Elektrotehniku d.o.o. iz Križevaca, naveo je I. Vuk.

Drugi su put ovogodišnji laureati spomenuti kada su vijećnici za njih jednoglasno digli ruke. Među njima je i pet dobitnika županijski zahvalnica, to su Mladen Levak iz Đelekovca, DVD Hlebine, županijska Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, KUD Rudar iz Glogovca i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci.
Nagrade za doprinos ugledu i promociji županije i za iznimno postignuće u obliku su povelje i zlatnika, a ona za životno djelo, koju će dobiti Josip Friščić, je i novčana u iznosu pet lanjskih mjesečnih prosječnih plaća u državi, što je oko 40.000 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.