Žensko juniorsko rukometno SP u Podravini i Prigorju?

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija je potencijalni kandidat za organizaciju svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu 2014-te, rekao je dožupan Ivan Pal nakon sastanka s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silviom Njirićem. Nacionalni savez će se kandidirati za to natjecanje, pa sada preispituju gdje bi se prvenstvo moglo odigravati. Budući da se radi o ljetnim mjesecima južni dijelovi Hrvatske ne mogu konkurirati, a i cijene su na sjeveru daleko niže. Uz to, bitna je i tradicija rukometa u našem kraju, rekao je dožupan Ivan Pal, te kao bivši trener i sportaš istaknuo da je ovdje dobra i sportska te smještajna infrastruktura. U Koprivnici dvije dvorane odgovaraju standardima, u Križevcima i Đurđevcu po jedna, a kvalitetnih dvorana ima i u obližnjim mjestima.

– Vrlo je važno to da u okolici ta tri grada, znači u jedinicama naše lokalne samouprave i u Molvama i u Novigradu i u Virju, evo sada i u Goli imamo dvorane koje apsolutno zadovoljavaju kriterije treniranja ekipa koje će biti na prvenstvu, rekao je dožupan I. Pal.
U nekim od tih dvorana, a u onoj u Molvama zasigurno, mogle bi se i igrati utakmice prvenstva, što treba utvrditi IHF, rekao je Ivan Pal. Kada bi dobili domaćinstvo svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu, bila bi to velika promocija ovog kraja.

– Radi se o tome da bismo u tom periodu ostvarili, izračunali smo negdje oko 9000 noćenja u našem prostoru. Radi se o tome da bismo tu imali reprezentacije i čelnike njihovih saveza iz čitavog svijeta. I u svakom slučaju mislim da jedna takva manifestacija ovdje nije nikada održana, naglasio je Pal.
Dogovoren je i ponovni susret Ivana Pala s predstavnicima Hrvatskog rukkometnog saveza, nakon što druge regije i gradovi izraze svoja stajališta o mogućnostima sudjelovanja na svjetskom prvenstvu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.