Alarmantno – Križevački kiosci meta pljačkaša

U posljednjih šest mjeseci u Križevcima je zabilježeno čak devet pljački kioska na području grada, a četiri su se dogodile u samo mjesec i pol dana ove godine. Alarmantnost ovih podataka povećava činjenica da je policija uspjela spriječiti samo jednu pljačku, uhvativši lopove na djelu. Oštećeni vlasnici pitaju se što policija poduzima kako bi zaštitila zaposlenike i vlasnike kioska, kad u toliko pljački gotovo nijednom nisu pronašli počinitelje.
– Od nas vlasnika očekuje se da stražarimo kod svojih prodajnih objekata – ogorčeno je kazao vlasnik jednog oštećenog kioska i dodao kako nije stvar u materijalnoj šteti koliko u neprestanom strahu i stresu kojeg sve češće proživljavaju.

Najzanimljiviji centar

Činjenica je da se većina ovih pljački dogodila u samom središtu grada, gdje gotovo uvijek ima prolaznika ili automobila, a nedaleko je i policijska postaja. Meta pljačkaša najčešće su Tiskovi kiosci u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog i bana J. Jelačića, koji su opljačkani sedam puta te kiosk u privatnom vlasništvu na Željezničkom kolodvoru koji je dvaput bio plijen drskim lopovima.

MN: Sa strahom na posao

– Radim dvadesetak godina u kiosku i u cijelom tom razdoblju sjećam se možda sveukupno pet pljački, dok je u posljednjih nekolikor mjeseci kiosk opljačkan pet puta – rekla je djelatnica Tiskovog kioska i dodala kako sa strahom dolazi i odlazi na posao. Zaposlenica kioska u privatnom vlasništvu, kazala je kako su cigarete lopovima najzanimljiviji plijen, a posljednju pljačku izveli su tako što su skinuli kompletna vrata.
– Moji su kiosci osvijetljeni i dobro osigurani, tako da je i u pola tri u noći potpuno svijetlo okolo njih te se nitko ne usudi prići – kazao je jedan od privatnih vlasnika pozivajući oštećene da bolje zaštite svoje objekte.

Kradu trojica lopova

Ivan Renić, direktor Tiskovih kioska regije sjever:
– Naši kiosci osigurani su i imaju alarme, ali ovim lopovima očito ništa ne može stati na put. Priča se da je riječ o zagrebačkim lopovima koji harače u kompi po troje te pljačkaju u našoj okolici. Jedan čuva stražu, drugi promatra situaciju u blizini kioska, a treći krade. Obično odrežu pante i skinu vrata, a u jednom kiosku koji je u mojoj nadležnosti odnijeli su čitav sef. To su lešinari koji snimaju situaciju prije pljačke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.