Križevci: Zdravstvo – Jesu li liječnici Hitne pomoći neuljudni?

Branka Golub iz Kalnika ima kćer koja boluje od cerebralne paralize te joj je neophodan sanitetski prijevoz do bolnice. Ispričala nam je svoje iskustvo s odazivom Hitne pomoći, odnosno sanitetskim prijevozom koji su joj odobrili liječnici.
– Moja je kćer u invalidskim kolicima, a kada moramo u bolnicu u Zagreb, najprikladnije rješenje je da nas odveze vozilo Hitne pomoći – kazala je Branka i dodala kako su imali problema s odazivom zdravstvenih djelatnika.

Nedovoljno vozača

– Bilo je razdoblje godišnjih odmora pa nisu imali dovoljno vozača, a rečeno mi je da im rano ujutro uopće ne odgovara ići u Zagreb – rekla je Branka i naglasila iako su je tada odbili, kasnije su nalazili rješenja.
– Napravili su raspored pa smo uspjeli uskladiti naše potrebe s njihovim putovanjima za Varaždin i Zagreb – dodala je Branka Golub.
Saznajemo kako je ovakvih slučajeva bilo više, a pacijenti koji su htjeli ostati anonimni, požalili su se kako su pojedini djelatnici Hitne pomoći u neprofesionalni i neuljudni.

Busom iz bolnice kući

Srčanoj bolesnici nakon teške operacije u Zagrebu uskraćen je sanitetski prijevoz do kuće. Liječnici u zagrebačkoj bolnici ostali su šokirani ponašanjem svojih kolega. Nevjerojatno je da bolesnica u teškom, postoperativnom stanju do svojeg doma putuje javnim prijevozom više od 80 kilometara.
Pacijentice su imale nalog od liječnika kojim im je odobren sanitetski prijevoz, no ostale su zakinute za svoja prava.
Saznajemo kako se odlukom donesenoj na Županijskoj skupštini Hitna služba izdvaja od Doma zdravlja te će tijekom godine doći do njenog preustroja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.