‘Elektraši’ kroje vrh kuglačke ljestvice

Nakon što su u posljednjem kolu svladali jedinu neporaženu momčad lige (MIV iz Varaždina), kuglači križevačke “Elektre” su bitno zakomplicirali stanje na vrhu trećeligaške ljestvice. Tri ekipe su otišle na zimsku pauzu s nadom da će na kraju sezone baš one biti na čelu tablice i time izboriti odlazak u viši rang natjecanja. U mini-prijelaznom razdoblju od spomenute trojke, “koprivnički Željo” odlučio se pouzdati u trenutni igrački kadar, “MIV” se pojačao s dva igrača dovedena iz druge lige, a nekako najglasniji u svojim najavama o trijumfu bio je KK “Zabok”. Njihova tri renomirana pojačanja, uz postojeća zvučna imena, bila su garancija “šetnje” kroz nastavak sezone. Uzme li se u obzir da Zabok ima svoju kuglanu, a s time i uvjete za svakodnevno treniranje, njihova očekivanja i nisu bila toliko nerealna.

Križevčani su tek napravili „kozmetičke“ izmjene u klubu. Trener Knapić, zbog poslovnih obaveza je trenersku palicu prepustio Sankoviću, a pomoćni trener je i dalje ostao Tkalec.
Trenerski dvojac, već je u prvom kolu nastavka sezone imao vatreno krštenje. Sječanja na potop “Elektrine” ekipe u Zaboku iz prvog dijela sezone još su bila svježa, a već je došlo vrijeme uzvrata. Upravo iz razloga što su Zabočani tada kao bose po trnju poveli križevačke kuglače, i što ovoga puta nitko u kuglačkim krugovima Križevčanima nije davao niti najmanje izglede, “Elektraši” su prkosno odlučili “izgubljenu” utakmicu odigrati što je moguće bolje. Prva križevačka trojka imala je zadatak ne dopustiti “Zaboku” da se rezultatski odvoji.
Posavec (559) usprkos odličnom rezultatu gubi za 20 čunjeva od najraspoloženijeg igrača susreta. Šimatović (533) od svojeg protivnika grabi 42 čunja i osvaja bod. Kirin M. (517) na kraju ipak ostaje kratak za 12 čunjeva. Svega 10 čunjeva prednosti “Elektre” na pola utakmice nije izgledalo pretjerano obećavajuće, jer je “Zabok” za kraj čuvao 2 juniorska reprezentativca Hrvatske i bivšeg drugoligaškog igrača. Sigurni u svoju igru i svoj teren, Križevčani nisu bili pretjerano impresionirani time. Sanković (551) za 33 čunja uzima bod protivniku, Horvat ga prati i s (548) nadodaje još 7 čunjeva na konto svoje ekipe. Kirin D. (530) gubi za 25 čunjeva, ali odigrava i više nego se s obzirom na njegovo iskustvo očekivalo. Pobjedom 5:3 (3238 : 3213) naši su upisali 2 boda koja je “Zabok” još unaprijed rezervirao za sebe, i time potpuno zakomplicirali vrh ljestvice.
Nažalost, zbog loših uvjeta, odnosno ne imanja svoje kuglane, Križevčani mogu tek ovako sportski drskim pobjedama krojiti vrh ljestvice, ali za isti ne mogu i konkurirati.

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.