Vani plesači imaju i nutricioniste, a kod nas je sve dobra volja

Plesna zvijezda Božidar Katanović iz Križevaca bio na SP-u. Božidar Katanović i Ivona Begić na svjetskom plesnom prvenstvu u Latviji zauzeli 62. mjesto, ali misle da su mogli postići i više

Božidar Katanović i Ivona Begić krajem prosinca bili su (uz jedan osječki par) jedini hrvatski predstavnici na svjetskom prvenstvu u plesu u Latviji. Križevčanin Božidar (15) na Baltiku je s partnericom iz Petrinje zauzeo 62. mjesto među 75 parova u kategoriji mladeži.

– Prije prvenstva baš sam na ruci ozlijedio prst i imao gips, s kojim baš i nije lako plesati, pa smo malo prekinuli kontinuitet treninga – ističe mladić, koji se s partnericom u Latviju kvalificirao izravno kao aktualni prvak države. “Gore” turnir, kaže, nije drukčiji od domaćih, izveli su pet plesova (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble i jive), on je zadovoljan izvedbom, dok Ivona, kaže, baš i nije potpuno. U Latviji ih se dojmilo što parovi iz drugih zemalja imaju gotovo idealan tretman – svoj tim trenera, nutricioniste, sponzore, što kod nas nije slučaj. No, Božidar, koji je u plesnom ritmu već osam godina, sad mu se, kao učenik 1. razreda Tehničke škole u Zagrebu, posvetio još i više.

– Imam treninge svaki dan navečer od 20 do 22 sata, trenira nas u Plesnom centru Ritam Marina Kraševac-Barišić – objašnjava mladić, dodajući da je za njegovu ljubav prema ovoj vještini i umjetnosti zaslužan i Siniša Kraševac. Tijekom zimskih praznika je, pak, treniranje sveo na minimum što se, priznaje, Ivoni, koja se također školuje u Zagrebu, baš i ne dopada, no to ne bi trebalo utjecati na njihov odnos.

– Prešli smo u kategoriju starije mladeži pa zapravo krećemo od nule i morat ćemo puno raditi da opet postanemo prvaci Hrvatske – govori križevačka plesna zvijezda, koja se bavi i biciklizmom. Sebe ubuduće vidi kao kakvog inženjera, nakon škole želi upisati FER i stvoriti karijeru – jer od plesa se kod nas (još) ne može živjeti. U svemu mu pomažu i roditelji Damir i Ivana, a prvi put dio putnih troškova za odlazak na SP pokrio je i Grad Križevci. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.