Nova predsjednica križevačkog suda: Prioritet srediti gruntovnicu

Križevačko pravosuđe – Sonja Tenodi u prioritete svog mandata uvrstila je pojačani rad u zemljišnom odjelu i rješavanje predmeta starijih od 3 god.

S prvim danom 2011. novom predsjednicom Općinskog suda u Križevcima postala je Sonja Tenodi, sutkinja u toj ustanovi od 1998. Imenovalo ju je Državno sudbeno vijeće 2. prosinca, a nakon ocjenjivanja programa rada i organizacijskih sposobnosti. Konkurentica joj je za čelnicu suda bila dosadašnja predsjednica Mirjana Nemec, na toj funkciji 15 godina. Sonja Tenodi poručuje da će u mandatu od četiri godine žurno raditi na verifikaciji zemljišno-knjižnih uložaka u elektronski oblik, kao i na smanjenju broja neriješenih predmeta u zemljišno-knjižnom odjelu, tj. gruntovnici, po čemu je, može se reći, odrazila stav šefa zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića, koji je prošli tjedan izjavio kako je upravo stanje u gruntovnici plodno tlo za nezakonite radnje.

– Sređivanje stanja u gruntovnici je glavni prioritet, da se unaprijedi rad, svi predmeti obrade i stave na web – napominje predsjednica suda, ističući da se hitno mora raditi i na smanjenju broja sudskih predmeta starijih od 3 godine. Zgrada križevačkog Općinskog suda, u kojoj radi 7 sudaca i 33 službenika, je iz 1894. godine, pa je važno i obnoviti je. Već u ponedjeljak, prvoga radnog dana nove godine, počelo je bojanje zidova, čime se, kaže S. Tenodi, prema mogućnostima provode tehničke mjere uređenja. U programu je, inače, navela i da je potrebno dodatno osigurati sigurnost svih zaposlenih na sudu, a po potrebi uvesti i videonadzor. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.