Župan i gradonačelnici o postignućima u 2010. godini

KOPRIVNICA – Koja su najveća postignuća u 2010. godini pri samom njezinom kraju pitali smo predstavnike lokalne vlasti – koprivničko-križevačkog župana te gradonačelnike Koprivnice, Križevaca i Đurđevaca.
– Ako govorimo o konkretnim postignućima u 2010. godini, razdijelio bih to na tri područja kroz koje se prostire naša županija. U Đurđevcu je to izgradnja nove dvorane u OŠ Grgura Karlovčana te doprinos u izgradnji pročistača. Kad govorimo o križevačkom području to je nesumnjivo izgradnja novog srednjoškolskog objekat, zgrade Obrtničke škole, dok u koprivničkom području smatram da je značajno istaknuti uspjeh servisiranja obveze najma gimnazije, koji je 8 milijuna kuna godišnje. Uz to, izdvajam adaptaciju zgrade ‘stare inerne’ za potrebe Zavoda za javno zdravstvo u iznosu od 10 milijuna kuna, izgradnju dvorane u Koprivničkim Bregima i te sufinanciranje još nekih manjih projekata, pobrojao je župan Darko Koren. Podsetio je i da je lani podignut kredit od 15 milijuna kuna, a posebno važnim je izdvojio usvajanje županijskog proračuna za 2011. godinu jer ističe da će omogućiti nastavak započetih projekata.

Idućeg kojeg smo upitali što je obilježilo 2010. godinu je gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.
– Želimo li ukratko opisati ovu godinu, mislim da ju je, prije svega, obilježila borba za radna mjesta u Koprivnici, gdje smo svi činili jako puno. Kao drugo, izdvojio bih lažno optuživanje mene osobno i Grada Koprivnice u aferi Pirovac, koja je uvelike onemogućila razvoj grada, pa i spriječila neke investitore da dođu realizirati svoje investicijske projekte u Koprivnici, sumirao je Z. Mršić.

Pitali smo i gradonačelnika Križevaca koja su, po njemu, dva najveća postignuća na tom području u ovoj godini.
– Teško je razlučiti koja bi to bila dva najveća, ali po mojem stavu to je zasigurno otvaranje nove tvornice u poduzetničkoj zoni Nikole Tesle, jedne talijanske tvrtke, a druga stvar je izgradnja nove škole, nakon dugo godina u Križevcima, Srednje škole Ivan Seljanec, vrijedne 40 milijuna kuna, izdvojio je B. Hrg.

Godinu koja polako odlazi prokomentirao je i đurđevački gradonačelnik Slavko Gračan.
– Ono najbolje što se dogodilo u 2010. godini u Đurđevcu i na području našeg grada je veliki broj održanih kulturnih priredbi, više nego ikada je bilo koncerata, izložbi, predstava i sličnog. U tome je sudjelovalo vrlo mnogo ljudi, pogovovo mladih i to je ono što nas posebno veseli. Ono najlošije što moram spomenuti je prestanak rada mnogih obrta, zatvaranje radnih mjesta i slabljenje kupovne moći te opće siromaštvo. Ono što se događa u u državi, na žalost događa se i u gradu, rekao je S. Gračan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.