Vodič za postdiplomski vani – u 2. e-izdanju

“Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu” ovih je dana doživio svoje 2. online izdanje, doznajemo od njegovih autora mr.sc. Zvonimira Rakamarića i dr.sc. Domagoja Babića, hrvatskih postdiplomaca računalskih znanosti sa Sveučilišta u Britanskoj Kolumbiji. Publikacija namijenjena studentima dodiplomskih studija prvi je put tiskana još 2007. godine u izdanju križevačke udruge P.O.I.N.T., čiji je član i sam Rakamarić, rodom Križevčanin. Godinu dana kasnije izdano je 1. dopunjeno izdanje, a oba su autora u protekle tri godine vodič i sami predstavljali na raznim tribinama u organizaciji udruga IEEE i P.O.I.N.T. Novo izdanje vodiča i dalje je slobodno dostupno na web sjedištima autora: www.zvonimir.info i www.domagoj-babic.com.

Uz ispravke i dopune, autori su novo izdanje vodiča upotpunili poglavljima o zaposlenju nakon poslijediplomskog studija, postupku dobivanja vize za SAD, pripremama i održavanju intervjua za posao, i sličnim temama. Zanimljivo je napomenuti da su na samom kraju vodiča autori odlučili povremeno ažurirati listu studenata koji su se, prema vlastitom svjedočenju, uspješno upisali na studij u inozemstvu zahvaljujući i informacijama iz vodiča. Autori navode kako se nadaju da će se s vremenom ta “lista upisanih” povećavati.

Jedan od autora, Zvonimir Rakamarić, koji će u Hrvatskoj boraviti tijekom novogodišnjih praznika, svim zainteresiranima, koji se najave e-poštom, nudi priliku za razgovor i razmjenu mišljenja u svojevrsnom Q&A susretu u ponedjeljak 3. siječnja 2011. na neformalnoj lokaciji u Zagrebu prema dogovoru. Ideja autora je odgovarati na pitanja čitatelja vodiča, kako bi razjasnio eventualne nejasnoće i dao još koji konkretan savjet o studiranju u inozemstvu. Prijave zainteresiranih zaprimaju se do Božića ove godine, a ovisno o odazivu će se odabrati i mjesto okupljanja. Pozivaju se stoga svi studenti, bez obzira na područje i smjer studiranja, koji pokazuju interes za odlazak na studij vani, na neformalni susret s jednim od autora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.