Koprivničko-križevački SDP: Helgu Jug isključit ćemo iz stranke

Vijećnica SDP-a sankcionirana zbog glasa za proračun HSS-a. Helga Jug prekršila je pravila stranke i bit će isključena, a tražit ćemo da iz moralnih razloga vrati mandat, kaže Ledinski

Na prijedlog županijskog Predsjedništva SDP-a, predložit ćemo Županijskom odboru da se Helgu Jug isključi iz stranke te ćemo tražiti da iz moralnih razloga vrati mandat onima koji su joj ga osigurali, kazao je Darko Ledinski, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a.

Dodao je da je Helga kao vijećnica Županijske skupštine, glasajući za proračun HSS-a, prekršila pravila stranke.
– Došla je na izglasavanje proračuna i otišla u suzama – kaže on.
Rekao je da se u stranci nakon izlaska jednoga člana neće dogoditi ništa strašno, a vijećnica će sama odlučiti o vraćanju mandata ili hoće li se nekome prikloniti.

Na navode Damira Felaka, predsjednika Županijske skupštine, da je SDP radio pritisak na svoje članice, Ledinski je kazao da to ne želi komentirati.
– Njega ni u HDZ-u ne shvaćaju ozbiljno, pa zašto bih ga ja. SDP je i dalje jak kao i klub Barcelona, dok ostali pronalaze taktike kako mu se suprotstaviti – dodao je.
Marinko Bagarić, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a istaknuo je da mu je drago što je proračun donesen, iako je mogao biti i bolji. – Žao mi je samo što je donesen uz takav cirkus, te što nisu ostvarene predlagane uštede – dodao je on.

Vodili smo se parolom Friščića: Glave skupa

U usvajanju proračuna vodili smo se parolom Josipa Friščića (HSS) ‘Glave skupa’, tražili konsenzus, a ne preglasavanje. Smatramo da proslava Dana županije ne mora stajati 250.000 kuna, te da se nitko ne bi požalio da je manje hrane na stolu, a i Županiji nije nužan novi auto za 150.000 kuna. Na taj smo način mogli uštedjeti tri milijuna kuna i uložiti u razvoj županije – kazao je jučer Ledinski.

Marinko Bagarić napomenuo je da im cilj nije bio rušenje proračuna, već njegovo popravljanje. Dodao je da će stranka funkcionirati kao i do sada, te da su otvoreni za razgovore i pregovore sa strankama koje izlaze iz vladajuće koalicije s HSS-om i HDZ-om. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.