Početna konferencija Mreže informatičkih škola

POŽEGA – Četiri pučka učilišta pod vodstvom križevačkog, novcem iz IPA eurofonda razvijaju dva programa za obrazovanje odraslih. U Požegi je održana Početna konferencija projekta Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u ruralnim i poluurbanim sredinama, čiji je nositelj križevačko Pučko otvoreno učilište, a partneri su učilišta iz Bjelovara, Daruvara i Požege. Osim međusobnog upoznavanja, cilj početne konferencije bio je izvijestiti javnost da se radi o projektu kojim će se iznosom od 205 tisuća eura, od čega su tri četvrtine bespovratan novac IPA pretpristupnog fonda, razviti dva programa za obrazovanje odraslih i za to nabaviti potrebna informatička oprema i programi.

 

Trajanje projekta je 12 mjeseci, a ravnateljica križevačkog Učilišta Melita Habdija kaže da je sljedeći korak priprema programa i organiziranje nabave opreme, kako bi se onda dalje konkretnije krenulo prema verificiranju programa kod Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Tako bi prvi polaznici u besplatne obrazovne programe za digitalnog fotografa za grafičku pripremu i za računalnog servisera mogli krenuti sredinom iduće godine, kaže ravnateljica Habdija. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.