Semafor neposlušan zbog nestabilnoga napona u okolici

PALI SE, GASI SE Kad je glavno raskrižje bez signala. Na raskrižju državnih cesta u Križevcima i ovih dana elektronska signalizacija je zbog kvara izazivala kaos u odvijanju prometa

Semafor na glavnom križevačkom raskrižju državnih cesta za Koprivnicu, Bjelovar, Varaždin i Zagreb kod nebodera nema sreće  – tri je dana bio u kvaru, a kad je u ponedjeljak popodne opet proradio kratko je “treptao” jer je prošle noći već stradao zbog sudara. Zbog ove neposlušne signalizacije, ali najviše zbog nepažnje vozača, uslijedili su brojni bliski susreti automobila, pa i sudari, nasreću bez žrtava. Načelnik prometnog odjela PP Križevci Željko Kemenović navodi da se “semafor često kvari i sam se izbacuje”. Policija, kaže, ima ključić za otvaranje kutije za aktiviranje, no oni ga, kaže, nisu isključili, pa misli da je problem u naponu struje u okolici.

– Nama nije teško izići na teren kad je nesreća, no vozačima je teško zbog materijalne štete – kaže Kemenović, upućujući nas na tvrtku Selekta, koja održava semafor. Otamo nam Miroslav Paclik kaže da “svaki uređaj podliježe vanjskim utjecajima, ali da nije moguće da se zbog velikog napona trajno pokvari jer ima sve zaštite”.
– U slučaju kvara u dogovoru s policijom i vlasnikom cesta interveniramo, svakome je u interesu sigurnost prometa – veli on. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.