Otvoreno 4250 metara asfaltirane prometnice

RASINJA – Prometnica koja spaja Rasinju i Dugu Rijeku na polovici dužine dobila je asfaltni pokrov, a modernizacija tih 4250 metara županijske ceste od općinskog središta do Belanovog sela zajedničko je ulaganje Županijske uprave za ceste i Općine Rasinja. Župan Darko Koren kaže da je pri tom primjenjen prokušani model financiranja iz blagajni ŽUC-a i lokalne samouprave.
– Troškove pripreme same trase snosi Općina s naravno partnerima koje ona uspije osigurati, a iznos potreban za asfaltiranje osiguran je iz sredstava ŽUC-a, kaže Koren.

 

Na taj način podijeljen je trošak od 2,88 milijuna kuna, a načelnik Rasinje Danimir Kolman kaže da će najviše koristi od nove prometnice imati njihovi osnovci.
– Po toj cesti inače autobus vozi djecu do škole u Rasinji i imali smo dosta problema s obzirom na zimske uvjete, odnosno nemogućnost čišćenja te ceste dok nije bila asfaltirana, tako da ćemo vjerojatno taj dio problema sada asfaltiranjem riješiti, rekao je D. Kolman.

Načelnik Kolman kaže da je na području općine još oko 25 kilometara uglavnom brdskih prometnica koje vape za modernizacijom.
– Kritične su još ceste u Prkosu i Maloj Rijeci i općenito u potkalničkom dijelu. S tim da moramo u plan staviti još i asfaltiranje ceste od Gorice preko Grbaševca do susjedne općine Koprivnički Ivanec i onda, kad bi sve to uspjeli napraviti, mogli bismo reći da smo ipak te ceste koliko-toliko uredili, dodao je rasinjski načelnik Kolman.
Kao prvi idući posao u Rasinji se nadaju da će iduće godine asfalt doći i na drugu polovicu prometnice do Duge Rijeke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.