Sufinaciranje smještaja u domove izglasali bez oporbe

Križevačka oporba

KRIŽEVCI – Još jedna sjednica Gradskog vijeća završila je u užem sastavu nego što je započela, naime oporba je nakon svojih neispunjenih zahtjeva vladajućima napustila gradsku vijećnicu. Ovoga puta povod je bila tema odlučivanja o načinu kako će Grad sudjelovati u troškovima smještaja starijih sugrađana u privatne ustanove skrbi na području grada. Oporba iz Kluba SDP-HNS-HSU na predloženi model imala je niz primjedbi, no što zbog državnih praznika, što radi kratkog vremena od kada su dobili prijedlog odluke, svoje stavove nisu stigli uobličiti u amandmane. SDP-ov Davor Konfic zato je zatražio dopuštenje Vijeća da amandmane priloži izravno na sjednici, ali vladajuća većina predvođena HSS-om na to nije pristala. To pak nije spriječilo Konfica da ipak ukratko sažme bitne zamjerke na prijedlog odluke, među ostalim da nema ograničenja sufinanciranja samo do 70 posto kapaciteta pojedinog doma za starije, da se odredi referentna cijena koja će vrijediti za sve ustanove, da zahtjeve za smještaj mogu podnositi i članovi obitelji, te tako ukupno desetak izmjena predloženog. No, konstruktivni ton rasprave Davora Konfica nastavio je u potpuno drugačijem ugođaju nezavisni Željko Picig.

– Čestitam investitoru zbog hrabrosti što je uopće ušao u investiciju s vama, jer nakon godina trajanja ovog projekta vi pet nakon 12 dajete neke prijedloge za koje ni sami niste sigurni kako će sve to ispasti, komentirao je Picig.

U ime Kluba koji čini s još dvojicom vijećnika Picig je zatražio deset minuta stanke, a u tom traženju pridružio im se i SDP-ov klub. No prije prekida rada oporbenjacima se obratila HDZ-ova Renata Husinec.

– Pa kako vi očekujete da mi sad tu sažvačemo amandmane u par minuta, a vi niste bili u stanju pročitati materijale koje ste ipak na vrijeme dobili, jednako kao i ja. Meni će 68-ma, vi ste puno mlađi pa je vaša brzina čitanja daleko veća i vjerojatno sposobnost zaključivanja daleko bolja. Ne mogu drugačije reći nego – obično politikanstvo, rekla je Husinec.

Po povratku u vijećnicu SDP-ov Davor Konfic je predložio da se točke o sufinanciranju smještaja starijih u domove skinu s dnevnog reda, u međustranačkim dogovorima dorade, te za dva tjedna nađu na novoj sjednici.

– Mi nismo protiv te odluke, mi želimo da se ona donese, ali želimo da bude što pravednija i da bude što manje diskriminacije. U tom smjeru su naši amandmani i išli i isto tako smo htjeli da se ona što lakše i kvalitetni je i brže može donesi i odluke se provoditi, napomenuo je Konfic.

Na njegov prijedlog odgovorio je predlagač odluke, gradonačelnik Branko Hrg. Kazao je da primjedba o nedostatku vremena za predaju amandmana ne može biti istinita, kad je oporba imala vremena s njihovim sadržajem upoznati novinare, te su oni oporbene primjedbe objavili prošloga tjedna. Umjesto skidanja točki s dnevnog reda dao je drugi prijedlog.

– Vrlo je neozbiljno devet amandmana, koliko smo ih čuli, dati na samu sjednicu Vijeća. Ti amandmani mogu imati određene financijske obaveze, mi to ne možemo ovako izanalizirati. Dakle, predlažem da izglasate odluke i da već od sutra u onim timovima u kojima se radilo nastavite dalje raditi. Dajte prijedloge ljudi, dapače, dobrodošli su, idemo ih probati ugraditi i u roku od mjesec, dva dana napravit ćemo sjednicu vijeća i izmijenit ćemo odluke, pozvao je križevački gradonačelnik.

Predsjednik Dragutin Guzalić, smatrajući da je rasprava okončana pozvao je na glasanje o prijedlogu sufinanciranja, što je oporba i očekivala, te spremna za izlazak žurno napustila sjednicu. Odluka je potom usvojena glasovima 11 vijećnika vladajuće koalicije. (RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Bloger
Bloger

Izgleda da je Tomek opet gazdi zakuhal kasu, vec sad vidim da bu uskoro u novinama i po blogovima bilo veselo 🙂

Volim Križevce
Volim Križevce

Ima nas malo starijih koji razmemo tvoju paniku. Jbga, još koji mjesec pa kreće LUSTRACIJA. 😉
Al ne brini, nebuš puno zgubil. Poštena politika ti itak nigdar nije išla, a ono kaj si “specijaliziral”, blogiranje i pakiranje susedima i sugrađanima, s tim buš i dalje mogel zabavljati naivce koji gutaju govnobloge i vjeruju anonimcima. Jedino kaj više nebuš mogel je slušanje telefonof pak nebuš znal je Hrga zval Čuljak ili tvoja ljubavnica. 😉

Bloger
Bloger

hahahaha kakav Čuljak o čemu ti lamantiraš? Dečki dajte udahnite jače tog mladinskog zraka, možda vam se malo stanje popravi, lov na bijele miševe je davno završio, a vama su dani i tako odbrojani 🙂

Volim Križevce
Volim Križevce

Ja ti nisam Vehar, a ovo nije “Štefov svijet”. ;-(

Bloger
Bloger

kaj je ovo neki kviz ili ti se opet pogoršalo?

ivek
ivek

crveni kmeri u napadu zajedno sa divljim veprom…….
razbojnici crveni

dugi
dugi

sramota hssa fuujj

Štefanija Klasić
Štefanija Klasić

sramota

Štefanija Klasić
Štefanija Klasić

sramota