Sufinaciranje smještaja u domove izglasali bez oporbe

Križevačka oporba

KRIŽEVCI – Još jedna sjednica Gradskog vijeća završila je u užem sastavu nego što je započela, naime oporba je nakon svojih neispunjenih zahtjeva vladajućima napustila gradsku vijećnicu. Ovoga puta povod je bila tema odlučivanja o načinu kako će Grad sudjelovati u troškovima smještaja starijih sugrađana u privatne ustanove skrbi na području grada. Oporba iz Kluba SDP-HNS-HSU na predloženi model imala je niz primjedbi, no što zbog državnih praznika, što radi kratkog vremena od kada su dobili prijedlog odluke, svoje stavove nisu stigli uobličiti u amandmane. SDP-ov Davor Konfic zato je zatražio dopuštenje Vijeća da amandmane priloži izravno na sjednici, ali vladajuća većina predvođena HSS-om na to nije pristala. To pak nije spriječilo Konfica da ipak ukratko sažme bitne zamjerke na prijedlog odluke, među ostalim da nema ograničenja sufinanciranja samo do 70 posto kapaciteta pojedinog doma za starije, da se odredi referentna cijena koja će vrijediti za sve ustanove, da zahtjeve za smještaj mogu podnositi i članovi obitelji, te tako ukupno desetak izmjena predloženog. No, konstruktivni ton rasprave Davora Konfica nastavio je u potpuno drugačijem ugođaju nezavisni Željko Picig.

– Čestitam investitoru zbog hrabrosti što je uopće ušao u investiciju s vama, jer nakon godina trajanja ovog projekta vi pet nakon 12 dajete neke prijedloge za koje ni sami niste sigurni kako će sve to ispasti, komentirao je Picig.

U ime Kluba koji čini s još dvojicom vijećnika Picig je zatražio deset minuta stanke, a u tom traženju pridružio im se i SDP-ov klub. No prije prekida rada oporbenjacima se obratila HDZ-ova Renata Husinec.

– Pa kako vi očekujete da mi sad tu sažvačemo amandmane u par minuta, a vi niste bili u stanju pročitati materijale koje ste ipak na vrijeme dobili, jednako kao i ja. Meni će 68-ma, vi ste puno mlađi pa je vaša brzina čitanja daleko veća i vjerojatno sposobnost zaključivanja daleko bolja. Ne mogu drugačije reći nego – obično politikanstvo, rekla je Husinec.

Po povratku u vijećnicu SDP-ov Davor Konfic je predložio da se točke o sufinanciranju smještaja starijih u domove skinu s dnevnog reda, u međustranačkim dogovorima dorade, te za dva tjedna nađu na novoj sjednici.

– Mi nismo protiv te odluke, mi želimo da se ona donese, ali želimo da bude što pravednija i da bude što manje diskriminacije. U tom smjeru su naši amandmani i išli i isto tako smo htjeli da se ona što lakše i kvalitetni je i brže može donesi i odluke se provoditi, napomenuo je Konfic.

Na njegov prijedlog odgovorio je predlagač odluke, gradonačelnik Branko Hrg. Kazao je da primjedba o nedostatku vremena za predaju amandmana ne može biti istinita, kad je oporba imala vremena s njihovim sadržajem upoznati novinare, te su oni oporbene primjedbe objavili prošloga tjedna. Umjesto skidanja točki s dnevnog reda dao je drugi prijedlog.

– Vrlo je neozbiljno devet amandmana, koliko smo ih čuli, dati na samu sjednicu Vijeća. Ti amandmani mogu imati određene financijske obaveze, mi to ne možemo ovako izanalizirati. Dakle, predlažem da izglasate odluke i da već od sutra u onim timovima u kojima se radilo nastavite dalje raditi. Dajte prijedloge ljudi, dapače, dobrodošli su, idemo ih probati ugraditi i u roku od mjesec, dva dana napravit ćemo sjednicu vijeća i izmijenit ćemo odluke, pozvao je križevački gradonačelnik.

Predsjednik Dragutin Guzalić, smatrajući da je rasprava okončana pozvao je na glasanje o prijedlogu sufinanciranja, što je oporba i očekivala, te spremna za izlazak žurno napustila sjednicu. Odluka je potom usvojena glasovima 11 vijećnika vladajuće koalicije. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
17 komentara
  1. Bloger piše:

    Izgleda da je Tomek opet gazdi zakuhal kasu, vec sad vidim da bu uskoro u novinama i po blogovima bilo veselo 🙂

    1. Volim Križevce piše:

      Ima nas malo starijih koji razmemo tvoju paniku. Jbga, još koji mjesec pa kreće LUSTRACIJA. 😉
      Al ne brini, nebuš puno zgubil. Poštena politika ti itak nigdar nije išla, a ono kaj si “specijaliziral”, blogiranje i pakiranje susedima i sugrađanima, s tim buš i dalje mogel zabavljati naivce koji gutaju govnobloge i vjeruju anonimcima. Jedino kaj više nebuš mogel je slušanje telefonof pak nebuš znal je Hrga zval Čuljak ili tvoja ljubavnica. 😉

      1. Bloger piše:

        hahahaha kakav Čuljak o čemu ti lamantiraš? Dečki dajte udahnite jače tog mladinskog zraka, možda vam se malo stanje popravi, lov na bijele miševe je davno završio, a vama su dani i tako odbrojani 🙂

        1. Volim Križevce piše:

          Ja ti nisam Vehar, a ovo nije “Štefov svijet”. ;-(

          1. Bloger piše:

            kaj je ovo neki kviz ili ti se opet pogoršalo?

  2. ivek piše:

    crveni kmeri u napadu zajedno sa divljim veprom…….
    razbojnici crveni

  3. dugi piše:

    sramota hssa fuujj

  4. Štefanija Klasić piše:

    sramota

  5. Štefanija Klasić piše:

    sramota

  6. Volim Križevce piše:

    Kolko vidim i čujem “oporbenjaci” su stigli predstaviti “amandmane” novinarima i na govnoblogu ali ne i podnjeti ih Gradskom vijeću.
    Čujem i da su neki od njih (poput Slave Klasić) sudjelovali u izradi predložene odluke i za nju glasali na odborima GVa., a na Vijeću se priključili Majdakovom performansu te otišli sa sjednice.
    Očito je da njima nisu cilj suvisli amandmani ni dobrobit građana već politički performansi po Majdakovom “govnoblog receptu” !
    Trebalo je složiti performans da drug Majdak more opet nastupiti pred novinarima. Garant bu pak neka Majdakova pressica 😉

    1. Fora piše:

      Da ste željeli, odnosno da ste se usudili saslušati amandmane sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, onda biste mogli i komentirati da li su u interesu građana ili nisu. Ozbiljnost gradske vlasti se vidi u tome da ste materijale za ovako važnu točku vijećnicima dostavili jedan radni dan prije sjednice, dakle nadopuna je stigla u četvrtak ako sam dobro informirana. No jasno je svima nama da ste vi iz HSS-a i HDZ-a to i htjeli kako bi donijeli tu sramotnu odluku kakvu ste donijeli. Zašto niste napisali da ste donijeli odluku kojom diskriminirate građane jer na subvenciju neće imati pravo nitko tko je već smješten u dom, i da će za smještaj u domu vašeg stranačkog kolege i gradonačelnikovog prijatelja grad, odnosno svi mi plaćati više nego za pstala dva doma. Ajde odgovorite mi molim vas po čemu je taj vaš Vukomirić bolji od naše Jadranke i Novaka? Dali ste mu zemlju zabadava, oprostili niz nameta koje su drugi platili a dom je na kraju njegovo privatno vlasništvo koje ćemo još svi mi masno financirati. Zašto i mi drugi u durgim domovima nismo u istoj poziciji? Imate li vi Volim Križevce možda odgovor na koje moje pitanje ili vam je samo važno prepucavanje s tim Majdakom?

      1. Volim Križevce piše:

        Stalno potenciraš podjele i sukobe, stalno vaši i naši. Pa kaj nije dom u vojarni mogao graditi bilo tko ? Kaj to nije bilo JEDNOGLASNOM odlukom Gradskog vijeća na javnom natječaju ? U čemu je problem ? Jedan od suvlasnika je član stranke ? Pa HSS ima preko 50000 članova ! Kaj bi oni trebali, biti lustrirani ?
        Možda bi ipak bilo puno korisnije da lustriramo stare UDBAše kojih je i danas puna politička scena. 😉

        Kaj nije upravo predlagač Konfic vlasnik firme koja obavlja hrpu javnih poslova ? (Nemam ništa protiv)
        Kaj Jadranka i Novak nisu uključeni u ovaj program ? Kaj Novak nije koristil subvencionirani gradski kredit ? I na kraju, pa Hrg vam je dobro rekel, u čemu je problem? Složite amandmane (ali prave, a ne za govnoblog), zračunajte koliko para treba za vaš prijedlog i uputite legitimnim putem na Gradsko vijeće i već za mjesec/dva može biti donesena nova odluka.
        Manipulacijama, lažima i blogiranjem se ne dolazi na vlast (osim možda u sindikatu :-).

        1. Fora piše:

          Ti koji kao voliš Križevce, hoćeš li da se javno objavi način na koji se je proveo natječaj za gradnju doma? Hoćeš li da se objavi hodogram vaših pokvarenih odluka koje ste začinili ovom zadnjom. Hoćeš da se objavi na koji način ste godinama zakidali dom sestre Jadranke a protežirali taj vaš, tada još nepostojeći dom u Vojarni?….
          Pitam te samo hoćeš li? Preporučam ti da prvo pitaš Hrga, a možda i Štubelja jer ako odgovoriš potvrdno, šaljem cijeloj oporbi i Majdaku i Picigu i svim novinarima svu dokumentaciju, dopise, odluke, rješenja iz kojih je vidljivo kakvu ste pokvarenu igru ovdje odigrali, i na koje ste sve načine pogodovali svom prijatelju. Ne zanima me politika ali ovakav prostakluk s vaše strane ne mogu trpjeti, ja sam cijelo vrijeme pratila što radite. Susrela sam se i sa Hrgom i tako pokvarene, neuke i nestručne osobe koja obnaša takvu funkciju nisam u životu srela, a vjerujte susretala sam se sa mnogim gradonačelnicima, županima, saborskim zastupnicima, ministrima… Lijepi pozdrav gradonačelniku!

          1. Volim Križevce piše:

            Kaj te speklo ? Ono za UDBAše ili za sindikat ili možda oboje ? 😉
            Proziran si !

            MA NARAVNO DA ŽELIM !
            Ali pred kamerama da svojim imenom i prezimenom staneš ispred svojih laži, a ne ko anonimac seruckat po internetu !
            Ko što rekoh, manipulacijama, lažima i blogiranjem se ne dolazi na vlast (osim možda u tvojem sindikatu) 😉

          2. Fora piše:

            Ti koji kao voliš Križevce, mene nije ništa speklo jer niti imam veze sa UDBA-šima niti sa sindikatima a ne zanima me niti dolazak na vlast. Ja za razliku od tebe imam svoju firmu u kojoj ja i gotovo cijela moja obitelj naporno i teško radimo, i uz to imamo za naše prilike i priličan broj zaposlenih. Ja ne živim na račun zajednice, grada, gradonačelnika i tvoje političke stranke. Pozdravi si gradonačelnika i pitaj ga samo da li je dom u vojarni građen “javno-privatnim partnerstvom” i to će mu biti dovoljno da se sjeti tko sam. Dakle ti mali politikante, mene boli nepravda i ne peče me ništa, ali će kada si tako bezobrazan uskoro opeči tebe i tvoga gazdu. Lijepi pozdrav 🙂

          3. Bloger piše:

            vidim da ti Volim krasti Križevčane sve pišeš pod punim imenom i prezimenom kad seruckaš po internetu 🙂

        2. dugi piše:

          zgleda da voli križevce i još više voli krasti

Komentari su zatvoreni.