Maratonac Katalenić trči za AK ‘Križevci’

Ponajbolji hrvatski maratonac Danijel Katalenić, koji je do ove godine nastupao za AK “Sljeme” iz Zagreba, u novoj će sezoni po prvi puta trčati u dresu AK “Križevci”.

Iako je imao ponude još nekih hrvatskih klubova, Katalenić je odlučio ostati u rodnom gradu, gdje već petu godinu individualno trenira s jednim od najboljih hrvatskih maratonaca svih vremena, Perom Budijom. Svi uvjeti prelaska dogovoreni su s trenerom Dragom Palčićem.

 

Kao profesionalni vojnik sa službom u Ogulinu, Katalenić u Križevcima provodi samo vikende, a čak niti za vrijeme lanjskog šestomjesečnog boravka u Afganistanu nije propustio nijedan trening, uvijek se pripremajući za najzahtijevniju atletsku disciplinu – klasični maraton, koji iznosi 42 km i 195 metara.

– Mladi trkači i trkačice, ali i ostali sportaši u gradskim klubovima, u Danijelu mogu dobiti uzor, a u njegovim samotnim, dugim i teškim treninzima inspiraciju i potvrdu da se rad i samoprijegor, uz sve obaveze, uvijek isplati, istaknuo je za Križevci.info trener Budija.

Današnjeg je trenera Katalenić susreo slučajno na Helenskoj cesti, a suradnja koja se razvila rezultirala je velikim i brzim rezultatskim napretkom mladog maratonca, koji je samo ove godine svoj najbolji rezultat u maratonu popravio za 13, a onaj na polumaratonu za 4 minute.
– Njegov odnos prema treningu i profesionalnim obavezama zadivljujuća je ilustracija snage i želje da se usprkos svim teškoćama ostvari mladenački san, opisuje Budija ogromnu motivaciju svog sugrađanina za dugim prugama.

Iskusni Budija također u posljednjih pola godine trenira i Dražena Dinjara iz AK Rudolf Perišin, koji na ovogodišnjoj listi najboljih maratonaca ima najbolji rezultat, dok je na drugom mjestu upravo Križevčanin Katalenić.
– U dugoj i plodnoj povijesti križevačke atletike iz kluba su proistekli trkači i trkačice u svim disciplinama, ali Danijel je prvi maratonac koji svojom nadarenošću i rezultatima može i hoće ispisati nove stranice križevačke atletike, zaključio je Budija, spomenuvši da je ovaj vrijedni i samozatajni sportaš početo trčati prije nepunih šest godina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.