Kreće 7. dobrotvorna akcija ‘Petaka za đaka’

Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca i ove jeseni ponosno pokreće dobrotvornu akciju “Petaka za đaka/FIVE4KIDS”, s ciljem božićnog darivanja djece s posebnim potrebama i osoba s mentalnom retardacijom Križevaca. Sedmu godinu zaredom volonteri P.O.I.N.T.-a će, uz pomoć sponzora, donatora i pokrovitelja, zajedno s ljudima dobre volje iz drugih gradskih udruga, ustanova i društava organizirati dva velika dobrotvorna događaja od kojih će prihodi biti namijenjeni za poklone učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članovima križevačke Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Osim financijskih donacija na namjenski žiro-račun akcije 2402006-1400004747, prihvaćaju se i materijalne donacije potrebne osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda i slično.

Prvi ovogodišnji događaj akcije FIVE4KIDS bit će dobrotvorni koncert Đanija Stipaničeva i Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, koji će se održati u srijedu, 1. prosinca 2010. u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, s početkom u 19:30 sati. Đani Stipaničev i Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda izvest će nezaboravne melodije velikog Vice Vukova, a ulaznice od 40 kuna, 50 kuna na dan koncerta, mogu se od večeras nabaviti u pretprodaji na sljedećim mjestima: Art Rock caffe, caffe bar Arteria, centrala Gradske uprave, Pučko otvoreno učilište, Turistički ured Križevci i zalogajnica Olimp. Koncert će voditi poznati muzikolog, novinar i kolumnist Jutarnjeg lista Branimir Pofuk, rodom Križevčanin, i potpredsjednica udruge P.O.I.N.T. Sonja Mrnjavčić.

Sponzori koncerta su poduzeća Niking, Subing, Čazmatrans-Nova, Grafocentar, Art Media, Gornjevinska klet, Mlinar, Kalničke vode Bio Natura, Gušti te Srednja gospodarska škola Križevci. Suorganizatori koncertnog događaja odricanjem svih troškova su OŠ Ljudevita Modeca i HDS ZAMP.
Medijski pokrovitelji akcije su: www.Krizevci.info, www.tportal.hr, Radio Križevci, Radio Koprivnica, Križevački vjesnik, www.SoundGuardian.com, www.Auto-Info.hr, a podršku pružaju i Radio Zelina, Obiteljski radio Ivanić i Radio Vrbovec.

Drugi veliki događaj akcije FIVE4KIDS bit će dvije dobrotvorne košarkaške utakmice između mladih selekcija KK “Radnik” Križevci i KK “Zagreb”, koje će se odigrati u nedjelju 19. prosinca 2010. s početkom u 16:00 sati. Susret mlađih kadeta (M-14) bit će odigran prvi, od 18:00 sati i susret juniora (M-18), a podrškom sponzora Hrvatskog košarkaškog saveza bit će i nagradnih igri za gledatelje. Sve selekcije KK “Zagreb” redovito su među četiri najbolja hrvatska kluba, taj je prvoligaš u samom vrhu hrvatske košarke, a u ovoj akciji sudjeluje već drugu godinu zaredom. Suorganizatori ovog događaja su KK Radnik i Zajednica športskih udruga Križevci, uz nezaobilaznu podršku OŠ Ljudevita Modeca.

U mjesec i pol dana akcije volonteri P.O.I.N.T.-a također će koordinirati aktivnosti prikupljanja financijskih i drugih materijalnih sredstava, a u te svrhe otvoreni su i namjenski žiro-računi na koje građani mogu donirati željeni iznos za FIVE4KIDS: 2402006-1400004747 (kunski) te 71304000-1862413 (devizni). Godine 2004. Križevčanka Brigita Alilović osmislila je naziv ove akcije u želji da probudi humanitarni duh kod sugrađana za doniranjem makar i pet kuna, a isti poziv neka vrijedi i dalje. Primatelj uplata je udruga P.O.I.N.T. s adresom Tomislavova 27 u Križevcima.

Križevački Centar pohađa šezdesetero djece. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba i djece predškolske dobi s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru. Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stotinjak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već šest godina zaredom  ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2010. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

Vezano

Komentari su zatvoreni.