Križevci-Umjesto tržnice, stanovi i podzemne garaže

Tvrtka Učka-Marijan izgradit će dva veća poslovno-stambena kompleksa na prostoru stare gradske tržnice. Prvi kompleks, nazvan Centar Nemčić- Strossmayer, bit će smješten na uglu Nemčićevog i Strossmayerovog trga, a drugi kompleks, Gradski bedem, gradit će u dvorištu na lokaciji nekadašnjih gradskih bedema iznad stare tržnice.
– Projekt ćemo graditi u dvije etape. Objekt na Strossmayerovom trgu imat će podzemnu garažu za potrebe stanara, oko 1500 četvornih metara poslovnih prostora i 12 stanova od 70 do 115 četvornih metara – rekao je Dan Horvat, direktor tvrtke Učka-Marijan. Drugi će objekt biti manjih dimenzija, ali također s podzemnom garažom i gotovo 200 četvornih metara poslovnih prostora te dvadesetak stanova.

Gradnja kompleksa Centra Nemčić-Strossmayer i Gradski bedem trebala bi početi u jesen sljedeće godine nakon izrade cjelovite projektne dokumentacije i ishođenja dozvola. Završetak gradnje cijelog projekta očekuje se 2013. godine.
Prostor stare gradske tržnice prodan je za 4,3 milijuna kuna. Riječ je o atraktivnom prostoru s 3700 četvornih metara u središtu grada, a gradska vlast odlučila je da ugovoreni iznos ne mora biti isplaćen odjednom već u 12 obroka. Od prodaje bi najviše trebalo profitirati gradsko Komunalno poduzeće kojem bi na račun trebalo sjesti 2,2 milijuna kuna. Tvrtka Učka-Marijan u projekt će uložiti više od 36 milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.