Pročelnik Masnec: U gradskoj blagajni manjak od 1,5 mil. kn

KRIŽEVCI – U križevačku gradsku blagajnu za prvih šest mjeseci pristiglo je oko 32% planiranih prihoda, a kako su rashodi bili nešto veći, zabilježen je manjak od oko 1,5 milijuna kuna, izvijestio je uoči skore sjednice Gradskog vijeća pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec.
– Ostvareni su ukupni prihodi od 22 milijuna 663 tisuće kuna, dok su rashodi i izdaci ostvareni na nivou 24 milijuna i 248 tisuća kuna, izvijestio je pročelnik Masnec.

Prihodi od poreza otprilike su u očekivanim veličinama, a najmanje je novca pristiglo, kao i inače pri polugodišnjim obračunima, iz državnog proračuna za razne građevinske zahvate, poput primjerice sanacije sakralnih i školskih objekata, koje se u pravilu izvode nakon šestog mjeseca. Naravno, gospodarska kriza nije zaobišla financijsko poslovanje niti križevačke gradske uprave.
– U usporedbi s 2000. godinom, proračunski prihodi manji su za 5,6% na istom nivou razdoblja, rekao je D. Masnec. No dodao je kako su i u takvim uvjetima obaveze Grada u prvom polugodištu smanjene za više od 2,5 milijuna kuna, uz napomenu da tome nije nimalo pomogla porezna reforma koja je nastupila u srpnju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.