Bilo je teško početi posao u stranoj zemlji, ali ipak smo uspjeli

Križevci: Otvorena tvornica talijanskog investitora

– U pogonu je zaposleno 40 ljudi, a samo u kolovozu smo imali proizvodnju za 3,5 milijuna kuna – kaže Roberto Mansutti.

U križevačkoj poduzetničkoj zoni Nikola Tesla, koju je Ministarstvo gospodarstva prije nekoliko godina proglasilo najboljom u Hrvatskoj, jučer je otvorena tvornica opreme za montažu građevinskih strojeva. Investitor je talijanska tvrtka MEP, koja je u posao ušla s križevačkim Strojometalom.

 

– Poznavajući sebe i radnike, otkrit ću vam tajnu da je ovo tek početak – rekao je Giorgio del Fabro, vlasnik MEP-a. Roberto Mansutti, izvršni direktor MEP-a, napomenuo je da je hala veličine 3000 kvadrata tek prvi od tri projekata u planu.

– U pogonu je zaposleno 40 ljudi, a samo u kolovozu smo imali proizvodnju za 3,5 milijuna kuna – istaknuo je on. Pred tristotinjak gostiju, među kojima je bio i gradski i županijski politički vrh, više ministara, te hrvatski veleposlanik u Italiji i talijanski u Hrvatskoj, tvornicu je otvorila premijerka Jadranka Kosor.
– Svjesni smo svi koliko u ovim teškim vremenima znače ovakva ulaganja i predviđeno zapošljavanje do 100 ljudi -  rekla je ona.

Giseppe Forgiarini, koji je s Ivicom Juriljem suvlasnik Strojometala, kaže da su za 10 mjeseci odradili četvrtinu posla, pokrenuli djelatnost i sagradili halu, a planira se sagraditi još 7000 kvadrata hala.
– Bilo je teško početi u stranoj zemlji na stranom jeziku, u vrijeme gospodarske krize, no na kraju svega imamo temelje da uspijemo i stvorimo bogatstvo – istaknuo je on. Tvrtka MEP, iz Reane del Rojale, grada prijatelja Križevaca, drži 54 posto svjetskog tržišta alatnih strojeva. Kompletna investicija u Križevcima planira se realizirati u 3 godine, a vrijedna je 4,6 milijuna eura. Kosor je obećala da će sve učiniti da drugi put u tvornicu dođe – novom autocestom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.