Hrg: ‘Zona Gornji Čret izgubila 2,5 milijuna kuna’

Ne znam što će sad biti s cijelim projektom. Zainteresirani poduzetnici već me zovu i ispituju što će biti s rokovima, a ja im ne mogu dati konkretan odgovor – kaže Branko Hrg

Tvrtke Radnik i Hidrocommerce posredno su oštetili Križevce za nešto više od dva milijuna kuna. Svojim žalbama na ishod javnog natječaja za izgradnju poduzetničke zone Gornji Čret onemogućili su gradskim vlastima da projekt kandidiraju pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva od kojeg bi, uvjeren je gradonačelnik Branko Hrg, dobili gotovo dva i pol milijuna kuna. Projekt je već prošao nekoliko natječaja pa ga je do sada spomenuto Ministarstvo sufinanciralo s tri milijuna, a 1,1 milijun kuna dobiveno je iz europskih fondova. U dobivanju tolikog novca za projekt izgradnje poduzetničke zone, križevački šef vidi potvrdu dobrog rada gradskih vlasti i isplativost ovog projekta.

 

– Ne znam što će biti s cijelim projektom. Zainteresirani poduzetnici već me zovu i ispituju što će biti s rokovima, a ja im ne mogu dati konkretan odgovor – rekao je Branko Hrg. Konačnu odluku o valjanosti žalbe i cjelokupnog javnog natječaja donijet će Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Problem nastaje, tvrdi Hrg, u uskom grlu spomenute komisije koja je pretrpana žalbama na natječaje i jednostavno ne stigne u prihvatljivom roku sve odraditi.

Zanimljivo, sa sličnim projektom pri europskom fondu iz kojeg su Križevčani dobili financijsku potporu sudjelovali su i mađarske vlasti iz Nagyatada.
– Mađari s kojima smo dobri prijatelji odradili su svoje i iskoristili novac, dok mi moramo čekati u neizvjesnosti – kazao je Hrg koji se pita kako je moguće da u jednoj državi ista stvar funkcionira, a kod nas ne.

Križevački gradonačelnik nije ljut niti krivi sporne tvrtke što su se žalile na postupak javnog natječaja jer kaže to je njihovo prave, no ogorčen je jer smatra kako nije bilo pravih uvjeta za žalbe.
– Odbrali smo Gradkom iz Križevaca za radove jer su bili najjeftiniji i ne vidim što smo drugačije mogli učiniti – objasnio je Branko Hrg. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.