Najplemkinja Mia živjet će s obitelji gdje ‘najlepše je’, u Gornjoj Rijeci

DANI PLEMSTVA Raskoš pred dvorcem. Na priredbi je snimljena i 207. milenijska fotka. Tako je 1100 vjernika pred crkvom tvorilo lik Gospe s oltara iz župne crkve

Mia Mlinarić, 16-godišnja mještanka Gornjeg Črnčevca, najplemkinja je ovogodišnjih Dana plemstva u Općini Gornja Rijeka. Učenica križevačke Gimnazije osvojila je laskavu titulu s lentom i zlatom, te putovanjem u Beč, između 6 djevojaka porijeklom iz potkalničkog kraja, ali i Zagreba, Zeline… Kroz godinu dana ka pobjednicu čekaju je brojne obveze na kulturnim i turističkim priredbama. No, najveća je vrijednost, kako je objasnio Kruno Premelč, novi predsjednik Udruge Potkalnički plemenitaši, organizatora priredbe, što će Mia (p)ostati članica njihove plesne skupine.

A kako je Mia, odgovarajući na pitanja žirija, kazala kako se u budućnosti želi baviti dramskom umjetnošću, te da želi s obitelji živjeti gdje će joj biti najljepše, moguće je da u gornjoriječkom kraju stasa i nova primadona, po uzoru na slavnu Sidoniju Rubido Erdödy iz 19. stoljeća. Mijine su pratilje inače Katarina Horvat i Marina Matičević-Kos. Izabrani su i najprinčevi i princeze – to su Lovro Premelč (pratitelji Matej Bačan i Sebastijan Šabijan), te Ana Jačmenjak (pratiteljice Lucija Premelč i Petra Šatvar).

I ovo, 11. izdanje, održano je u dvorištu dvorca Erdoedy, koje je ustupio vlasnik, “proslavljeni” brodar Ratko Božić, a klasu više dala je i modna revija tvrtke iz Zagreba, zakupca poduzetničkog inkubatora u G. Rijeci. Dane plemstva okrunilo je snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana, kojemu je ispred crkve Uznesenja Bl. Djevice Marije poziralo čak 1100 vjernika. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.