Mia je bila sretna kad je za večeru dobila pečena jaja s lukom

Djelatnici ustanove pamte je kao živahnu osobu, koja je, unatoč visokoj dobi i teškoj bolesti, svojim ponašanjem odavala visoku kulturu.

KRIŽEVCI – Slavna glumica Mia Oremović u privatnom Domu za starije i nemoćne osobe u Križevcima provela je svoja posljednja tri tjedna života. Tamo je dospjela preko rodbine u gradu. Djelatnici ustanove pamte je kao živahnu osobu, koja je, unatoč visokoj dobi i teškoj bolesti, svojim ponašanjem odavala visoku kulturu. Marija Šatrak o njoj je brinula u noćnoj smjeni, a glumicu je čak u njenoj sobi i fotografirala, kada se ova ustajala.

 - Bila je vrlo živa i vesela, ali nije se baš željela družiti s ostalima u domu. Govorila je da bi je svi samo ispitivali o njenoj glumačkoj karijeri, gosponu Fuliru, filmovima…Radije je bila u sobi – prisjeća se djelatnica doma. No, ističe da je Mia Oremović ipak voljela puno razgovarati.

 - Znala je do dugo u noć pričati i slušati, onako o svemu, što se zbiva, što se jede, o životnim sitnicama – kaže Marija, koja je i sama često znala biti, uz njenu cimericu, glumičina sugovornica.

– Jedne večeri sam joj rekla da treba nešto pojesti, da nahrani živce. Čudila se tome, a kad sam joj rekla da može za jesti dobiti štogod poželi, obradovala se – veli M. Šatrak. Dodaje da je očekivala da će Mia tražiti nešto zahtjevno.

– No, ona je samo rekla – onda hoću pečena jaja s lukom i želja mi bude ispunjena – prisjeća se Križevčanka, koja je, zajedno s vlasnikom Doma, Stjepanom Novakom, ponosna što je s njima, makar kratko, živjela slavna “Teta Mina”. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.