U 26 županijskih škola ulaganje od 2.5 milijuna kuna

PODRAVINA I PRIGORJE – Ljetni mjeseci već se tradicionalno koriste za razne radove na školskim zgradama. Od županijskog pročelnika za društvene djelatnosti Mladena Antolića doznajemo kako će dva i pol milijuna kuna biti uloženo u razne rekonstrukcije i sanacije školskih objekata, nabavu namještaja i opreme kao i lektire za svih 26 županijskih škola i Učenički dom.
– Neki projekti su već realizirani, kao na primjer ovaj tjedan završeno je izvođenje radova toplovodnog grijanja na školskim zgradama područnih škola Otočka i Gotalovo, zatim ugovoreni su radovi izmjene stolarije na šest osnovnih škola, izgradnja prilaznih staza školskim objektima, zatim nabava školskog namještaja za na primjer sedam srednjih i za 16 osnovnih škola, isto tako nabava računalne opreme, nabrojao je pročelnik Antolić.
Još će se primjerice u školi u Koprivničkim Bregima urediti hodnik i sanitarni čvor za 84 tisuće kuna, za sanaciju krovišta na školama u Gornjoj Rijeci i Imbriovcu utrošit će se 120 tisuća županijskih kuna, škola u Bočkovcu dobit će ogradu vrijednu 70 tisuća kuna, a strojarski praktikum Srednje gospodarske škole u Križevcima sanirat će se sa 86 tisuća kuna.

Školstvo zauzima važno mjesto u županijskim planovima, pa se tako bliži gradnja novih osnovnih škola i dvorana u više općinskih sjedišta.
– Upravo smo zaključili ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju škole i školske sportske dvorane pri osnovnoj školi Legrad, vrijednost te projektne dokumentacije je oko 180 tisuća kuna, kazao je pročelnik M. Antolić.
Gradnja nove škole planira se već za sljedeću godinu jer je postojeća zgrada uistinu dotrajala. Zaključen je ugovor i za gradnju nove škole Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu, projekt vodi Ministarstvo, a sufinanciraju ga Općina i Županija.
– Vrlo brzo će započeti radovi na toj školi, vrijednost tog objekta je oko 3,8 milijuna kuna, završetak se očekuje početkom sljedeće godine, a općina Kalinovac je već ranije krenula u ovaj projekt tako da su već ranije izgrađeni i temelji za tu školu, kaže Antolić.

Mladen Antolić je rekao kako su u planu i dvije sportske školske dvorane, 400 tisuća kuna osigurano je za projektnu dokumentaciju one u Svetom Petru Orehovcu, a idejni projekt izrađuje i Općina za dvoranu uz školu u Kalniku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.