Nakon ljetnih praznika u planinarsku školu

Nakon što se tijekom posljednjih godinu dana Planinarsko društvo Kalnik Križevci probudilo kao Trnoružica iz začaranog sna, pojavila se potreba za održavanjem planinarske škole. Tako će se u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom od 24. kolovoza do 24. listopada u Križevcima održati planinarska škola, a ovom prilikom pozivaju sve zainteresirane da se prijave. Više o samoj školi može se potražiti na web-sjedištu društva, upitom e-poštom ili osobno utorkom od 20 sati u Zakmardijevoj 5/I, a broj polaznika je ograničen.

 

Osnovna ideja škole je pružiti ljudima više sigurnosti u kretanju planinom – bilo da planinare sami, u grupi, da vode sa sobom prijatelje, itd. Sama škola koncipirana je od praktičnog i teoretskog dijela koji se međusobno nadopunjuju. Širok raspon tema od meteorologije, orijentacije, prve pomoći, opasnostima u planini, bit će nadopunjen praktičnom nastavom na izletu (čvorovi, upotreba GPS-a, kretanje uz kartu i kompas, logorovanje, itd.).

Potrebno je minimalno doći na četiri predavanja (od ukupno šest), te na minimalno tri izleta (od ukupno četiri). Cijena – prava sitnica: 150 kn u koje je uključena zamka (pomoćno uže od 5 metara), planinarski dnevnik i priručnik “Osnove planinarstva”. Škola je namijenjena svima od 7 do 107 godina: punoljetnim osobama, starijima od 15 godina uz pristanak roditelja te mlađoj djeci uz roditeljsku pratnju.

Polaznici koji pokažu naučeno znanje na završnom ispitu i uspješno završe školu, certificirani su diplomom Hrvatskog planinarskog saveza koja im kasnije koristi ukoliko će nastaviti neku vrstu planinarske edukacije. Škola završava podjelom diploma i završnim domjenkom u planinarskom domu na Kalniku. Osim toga, u PD Kalnik jamče stjecanje novih prijateljstava i jedno drugačije poimanje planine i planinarenja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.