Križevci: Tržnica na prodaju za 4,24 milijuna kuna

Grad Križevci i Komunalno poduzeće prodaju prostore bivše gradske tržnice s pripadajućim objektima i svim površinama koje se tamo nalaze po početnoj cijeni 4,24 milijuna kuna. Ponuda je to koja se odnosi na sve nekretnine i nije ih moguće kupovati pojedinačno. Iako je prije nekoliko godina isti prostor u središtu grada na Nemčićevom trgu već bio na prodaju i bilo je zainteresiranih investitora, sve ih je, čini se, odbila obveza da na dijelu tog prostora izgrade podzemne garaže, što je bio skup projekt upitne isplativosti. Ovoga puta te obveze nema već samo uvjet da se u roku godinu dana mora ishoditi sva potrebna dokumentacija te u roku tri godine početi s radovima na prenamjeni tog prostora.

 

Za što bi se točno trebao koristiti taj prostor, nisu sigurni ni u Gradu te je gradonačelnik Branko Hrg istaknuo tek da njegova buduća namjena mora biti u skladu s postojećim generalnim urbanističkim planom te da je investitor dužan ponuditi prihvatljivo idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje o kojem će odlučivati gradsko Povjerenstvo.

Prema Hrgovim riječima, novac dobiven prodajom neće se koristiti za pokrivanje tekućeg poslovanja i troškova Komunalnog poduzeća već će biti uređen dodatni prostor u Cubincu uz postojeću sortirnicu i reciklažno dvorište na koji će preseliti strojeve i kamione koji su sada smješteni u Gundulićevoj ulici. Time bi došlo do racionalizacije i smanjenja troškova poslovanja Komunalnog poduzeća koje je ove godine ostvarilo višemilijunski gubitak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.