U srednjim školama na području županije ostalo 160 mjesta

KOPRIVNICA – Ljetni upisni rokovi u srednje škole pokazali su da u Koprivničko-križevačkoj županiji ima dovoljno upisnih mjesta.
– U školama na području naše županije ostalo je nepopunjenih 160 mjesta. Dakle, mjesta ima dovoljno, čak i previše. Glavni problem je zapravo nedostatak učenika, nemamo dovoljno djece. Činjenica je da ne mogu upisati svi ono što žele, ako su imali slabiji rezultat u osnovnoj školi, no u srednjim školama ima mjesta za sve koji žele nastaviti obrazovanje, rekao je zamjenik župana Ivan Pal.

Jesenski upisni rok u srednjim školama je od 23. do 25. kolovoza, za koji je u našem kraju najviše – 40 slobodnih mjesta ostalo u Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima. Samo dva učenika upisala su se za zanimanje mljekarskog tehničara, pa za jesen tamo ostaje 26 slobodnih mjesta. U đurđevačkoj Strukovnoj školi ostalo je 36 nepopunjenih mjesta, a najviše, po deset za kuhara i tehničara za elektroniku. U koprivničkoj Srednjoj školi ostala su samo četiri mjesta za rukovatelja prehrambenim strojevima, dok su u Obrtničkoj školi Koprivnica još 24 slobodna mjesta. Dobra je popunjenost i Srednje škole Ivan Seljanec u Križevcima, gdje je ostalo svega sedam mjesta. U đurđevačkoj Gimnaziji je 13 slobodnih mjesta, u koprivničkoj 23, dok je križevačka popunjena. Slobodnih mjesta ima i u glazbenim školama, u križevačkoj 11, a u novootvorenoj koprivničkoj još pet mjesta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.