Ljetne radionice esperanta u dva termina

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva na malu ljetnu školu esperanta, koja će se tijekom srpnja i kolovoza održavati na Studijskom odjelu knjižnice i to u dva termina: svakog dana od 12.-16. srpnja te od 9.-13. kolovoza u 19-20 sati. Lingvističkim snovama najlakšeg jezika na svijetu polaznike će naučiti Kruno Puškar, član Studentskog esperanto kluba u Zagrebu, a uspješni polaznici dobit će i diplome. Prijave s osobnim i kontakt podacima primaju se u knjižnici, na telefon 711-298 ili e-poštom. Broj sudionika je ograničen, a radionice su besplatne.

Esperanto je najlakši jezik (za učenje) na svijetu. Velik dio esperantskih riječi lako je prepoznatljiv i lagan je za učenje jer su korijeni riječi najčešće latinski. Esperanto već govori preko 100 000 ljudi u stotinjak zemalja svijeta. Idealan je za prijateljstva s ljudima iz različitih zemalja. Mnogi od njih vole se dopisivati, drugi predlažu razmjenu gostoprimstva, treći nude besplatna noćenja u svojim domovima, četvrti traže partnera.
Širom svijeta održavaju se tijekom godine stotine esperantskih susreta, uključujući velike skupove s preko 1000 sudionika. Za sudjelovanje u svim esperantskim skupovima nude se maksimalno povoljne cijene smještaja. Na esperantu izlaze deseci časopisa, godišnje se izdaju deseci knjiga, neke radiopostaje imaju esperantske emisije, postoji velik broj internetskih stranica na esperantu, velik broj esperantista dostupan je na društvenim mrežama poput Facebooka i mreže Ipernity.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.