Tihana Kraljić imenovana državnom tajnicom u MINGORP-u

ZAGREB – Nakon dvije godine koje je provela na radnom mjestu ravnateljice Uprave za malo gospodarstvo, Tihana Kraljić od prošlog je tjedna državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Bivša ravnateljica Centra za poduzetništvo Koprivničko-križevačke županije te potom i Razvojne agencije Podravine i Prigorja tako je postala jedna od sedam najbližih suradnika ministra Đure Popijača. Kako će i dalje biti zadužena za sektor malog gospodarstva, Tihana Kraljić kaže da neće biti velikih promjena u popisu radnih zadataka, ali i da novo radno mjesto u ovom času ipak znači više rada i odgovornosti.

– Odgovornost na mjestu državne tajnice je velika, tim više što je gospodarski trenutak u kojem se nalazi Hrvatska i poduzetnici izuzetno zahtjevan i odgovoran. Upravo ono u čemu u Ministarstvu gospodarstva, kao i zapravo u cijeloj Vladi RH, polažemo najviše pozornosti, to su mjere gospodarskog oporavka. U segmentu malog gospodarstva, za koje sam zadužena, očekuju nas određene zakonske promjene i rješavanje brojnih pitanja, koja se do sada nisu rješavala, rekla je T. Kraljić.

Kako se ni u kojem slučaju ne želi odvojiti od obitelji, posao u Ministarstvu za Tihanu Kraljić i dalje će značiti svakodnevno putovanje na relaciji Carevdar – Zagreb. A zbog odredbe prema kojoj državni tajnici ne mogu istovremeno biti i članovi predstavničkih tijela, novoimenovana državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tihana Kraljić izvijestila je predsjednika križevačkog Gradskog vijeća Roku Bašića o stavljanju svojeg vjećničkog mandata u mirovanje, a to znači i da više neće obnašati dužnost potpredsjednice Gradskog vijeća.

Također, Tihana Kraljić će odstupiti i s mjesta predsjednice Upravnog vijeća Ljekarne Križevci i članice Školskog odbora Osnovne škole Vladimir Nazor. Sve to, izvijestila nas je nova državna tajnica, ne isključuje njezinu brigu, dužnost ali i želju da prati sva događanja u Koprivničko-križevačkoj županiji, te da se kao članica križevačke i županijske organizacije HSS-a zalaže i doprinosi ostvarenju projekata važnih za svekoliki napredak našeg kraja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.