Križevački puhači spremni za državni susret

Gradski puhački orkestar Križevci nastupio je u nedjelju 25. travnja 2010. na županijskom susretu puhačkih orkestara održanom u Koprivničkom Ivancu. Kao i svake godine, susret je bio izlučnog karaktera za odabir predstavnika na državnom susretu puhačkih orkestara koji će se održati 5. i 6. lipnja ove godine u Novom Vinodolskom. Križevački orkestar se izravno plasira zahvaljujući prošlogodišnjoj četvrtoj nagradi, a o još jednom predstavniku odlučit će izbornik Hrvatskog sabora kulture maestro Robert Homen.

Na 21. Ivanečkim kresovima koje je organizirao Puhački orkestar općine Koprivnički Ivanec i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, uz domaćine susreta i križevačke puhače, nastupili su nastupili i puhački orkestri DVD-a Đurđevac i grada Koprivnice te Limena glazba DVD Virje. Križevački puhači ovogodišnjim plasmanom nastavljaju desetogodišnju tradiciju nastupanaja na državnim susretima.

Izbornik Homen je između ostalog istaknuo da su svi orkestri opravdali dobru reputaciju Koprivničko-križevačke županije kao županije u kojoj je kvaliteta puhačke glazbe na visokoj razini. Opisne ocijene nastupa orkestara i konačnu odluku o odabiru još jednog orkesta za nastup na državnom susretu izbornik Homen će naknadno poslati poštom na adrese orkestara.

Gradski puhački orkestar Križevci publici se predstavio skladbama Radio Terme Laško hrvatskog skladatelja Ive Tijardovića, Libertango Astora Piazzolle te četvrtim stavkom Farandolle iz Bizetove L’Arlessienne Suite No 2.
– Prema propozicijama, isti ćemo program izvesti i u Novom Vinodolskom na državnom susretu, istaknuo je predsjednik orkestra Krunoslav Stijepan Šimunec, napomenuvši da ga je križevačka publika imala prilike čuti na “Prvom poluvremenu Poohfesta” održanom prošle subote u Velikoj dvorani Hrvatskog doma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.