Rukometaši ‘KTC’-a pobijedili u Koprivnici

Križevački su rukometaši nakon frustrirajućeg poraza kod kuće u prošlom kolu protiv Spačve (30:31) išli na vrlo teško gostovanje u Koprivnicu. Inače rukometaši “KTC”-a  imaju problem igre na gostovanjima, a i Koprivničanci su poznati po tome da rijetko kome dozvole da im odnese bodove. Stoga se nije previše očekivalo, osim one sportske da se nikada ne treba unaprijed predavati. Da bi bilo još teže, pobrinule su se ozljede koje su iz stroja izbacile tri igrača, tako da je trener Miklečić imao dosta problema pri sastavljanju momčadi.

U dosadašnjim gostujućim utakmicama “žuto-zelenim” rukometašima je bio problem prvih deset minuta utakmice, kad bi igrali nekako neprilagođeno, pa je u ovom susretu bio naglasak na držanje ritma s domaćinom od samoga početka. Kako je dogovarano tako se je i igralo, od samoga početka su Križevčani držali rezultatski priključak, a u 8. minuti su Koprivničanci, iako su silovito napadali i “letjeli” u obrani, vodili samo 5:4. Igra je u tome periodu bila obostrano zanimljiva i kvalitetna s dosta dobrih igračkih rješenja i dobrih obrana oba golmana. Domaći golman je u tri minute “skinuo” tri protunapada gostiju, dok je gostujući mu kolega u prvom poluvremenu imao 12 obrana. To je, uz odličnu igru u obrani, i presudilo da prvo poluvrijeme završi rezultatski u korist gostiju.

 

Gosti su bili, ako ne bolji onda ravnopravni, u svim segmentima igre tijekom cijeloga prvog poluvremena, osim između 8. i 14. minute kad “Koprivnica” odlazi na tri gola razlike (8:5, 9:6). Od te 14. minute vidljivo je bilo da križevački rukometaši na terenu stoje bolje, pa su  poluvrijeme i završili u svoju korist (13:14).

Nastavak utakmice je bio pun želje i jedne i druge ekipe da osvoji ova vrlo važna dva boda, Koprivničancima bi olakšala borbu za ostanak, a Križevčanima da zadrže priključak za 4. mjesto. U igri gol za gol, uz puno trke i borbenosti, kretao se rezultat sve do 53. minute, kada domaćin uspijeva povesti s dva gola prednosti (24:22). Iako je domaćin vodio, igra im nije bila baš najuvjerljivija, a gosti su igrali u obrani sve bolje i bolje.

Tako su koprivnički rukometaši u jednom napadu imali dva do tri naleta na gol Križevčana, što ih je dosta trošilo. Takav rasplet se i dogodio, domaćin polako usporava, nema rješenje za čvrstu obranu Križevčana, pokušava igrom “jedan na jedan” ugroziti gol, što gotovo nikad ne donosi dobar rezultat. No gosti i dalje zadržavaju kvalitetu i tempo igre, ne popustivši niti milimetar, te u zadnjih sedam minuta postižu 6 golova, primivši samo 2. To im je na kraju dovoljno za pobjedu od 26:28.

Poslije zadnjeg sučevog zvižduka na jednoj strani terena tuga a na drugoj iskreno i zasluženo slavlje, zajedništvo iskazano za vrijeme utakmice prešlo je i u zajedništvo u slavlju.

Čestitke igračima i treneru “KTC”-a na gostujućoj pobjedi, a istovremeno se nadamo da će dečki iz Koprivnice uspjeti zadržati status drugoligaša.

Rukometaši “KTC”-a se nalaze na 5. mjestu s osvojenih 18 bodova, a sljedeće kolo igraju kod kuće protiv ekipe iz Đurđenovca RK “AG DINAS”

RK “KOPRIVNICA” – RK “KTC” 26:28 (13:14)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Taras 8 (2/2), Pavliček 5, Čorda 5 (3/4) Zrakić 4, Kamenar 3, K. Hunjak 2, Kraljić 1, Šignjar, Augustinčić, Ferenčak, Višnjević 14 obrana, Benković, Šporer.

TRENER: Dragutin Miklečić

Službeni predstavnik: Josip Petrlić

Vezano

Komentari su zatvoreni.