Welcome to Križevci: 1,54 minute tučnjave i mučenja životinja

VIDEONASILJE – ŠOKANTAN FILM IZ ĐAČKE RADIONICE KRUŽI INTERNETOM
Razglednica Križevaca, napravljena kao “best of” školskih tučnjava, sve je gledanija na Youtubeu

Od srijede navečer na internetu postoji nova dobrodošlica svima koji požele svratiti u Križevce. Na popularni YouTube je, naime, korisnik pod nadimkom kristijan1220 postavio prilog pod nazivom Welcome to Križevci, u kojem je, u svega 1.22 minute trajanja uvrstio čak četiri prizora tučnjava među učenicima!

Bodre ih i snimaju

Prvi, najdulji, ujedno je i najšokantniji – dvojica učenika, čini se ne starijih od 14 godina, nasrnuli su na školskom igralištu jedan na drugoga. Nakon razmjene udaraca šakama i nogama padaju na tlo gdje jedan sjedi drugome na prsima i u stilu Mirka Filipovića “gnječi” ga, pljuska, udara. “Fajt” prate ostali klinci, nimalo ne pokazujući volju da ih zaustave.

Welcome to Križevci: 1,54 minute tučnjave i mučenja životinje Drugi je prizor snimljen na istom igralištu – žrtvu na tlu žestoko nogama udara “suparnik”, a treći, snimljen u drugoj križevačkoj osnovnoj školi, već sliči na ogled u ringu – dvojicu kako se mlate okružili su vršnjaci koji sve, vidljivo je – i snimaju mobitelima! Posljednji dio filma noćna je scena ništa slabije tučnjave iz središta grada, a sve zajedno prati agresivan ritam hip-hop i rap glazbe.

Welcome to Križevci: 1,54 minute tučnjave i mučenja životinje Ova razglednica Križevaca, napravljena očito kao “best of” školskih tučnjava, sve je gledanija, a došla je i do Sanele Štubelj, psihologinje u križevačkoj Gimnaziji.

 – I prije je bilo šora među djecom, kao nekog obreda odrastanja, no ovo je šokantno jer uzeti mobitel i snimati prizor čista je perverzija, a čudim se i što nitko nije našao potrebnim te sukobe spriječiti – kaže psihologinja koja napominje da ovakvo nasilje pokazuje i slabost učenika koji, umjesto mirnim putem i razgovorom, pribjegavaju rješavanju sukoba šakama.

Pogrešna pozornost

– Još je gora od toga sklonost da se nasilje snimi i objavi na internetu. Time neki žele steći pozornost, ali na krivi način, zbog kojega svi na snimci mogu imati trajne posljedice – zaključuje psihologinja. Načelnik križevačke policije Abel Car poručuje da će proučiti snimku i pokušati ući u trag autoru, kao i “glumcima” ovoga videopriloga.

Zeki u usta stavljaju cigaretu, navlače ga za uši, mašu šapama

Kristijan1220 na videoservisu ima i svoj filmić “Zeko puši” od 32 sekunde, na kojemu se razaznaju i glasovi sudionika. Nekoliko klinaca, kako se čini, u dvorištu igra se s kunićem. Primili su ga za uši i stavili mu u usta goruću cigaretu. Jedan od njih tako ga nosi, a ostali euforično odobravaju. Poslije iscrpljenog kunića prima u krilo i maše mu šapama, a životinji iz usta i dalje viri čik. Akteri kliču i psuju, kao da se dive svojem “kroćenju” bespomoćne životinje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.