Izgradnja kanalizacije u tri ulice križevačkog središta

KRIŽEVCI – S prvim toplijim danima građevinski strojevi i radnici ponovno su u poslu pri samom središtu Križevaca i nastavljaju radove na kolektoru Centar, koji će sustavom odvodnje povezati Grdenićevu, Matoševu i Jelačićevu ulicu. Druga faza radova nastavak je izgradnje započete 2009. godine, a njome odlazi u prošlost još jedan dio stare, tzv. boltane kanalizacije.
– Teško je uopće reći koliko je ta ‘boltana’ kanalizacija uopće stara. Takva se kanalizacija postavljala na početku, kada je u Križevcima počeo sistem odvodnje, no nemamo zapisa i ne možemo reći iz kojeg ona vremena potiče. U svakom slučaju, vrlo, vrlo je stara, doznajemo od stambeno-komunalnog pročelnika Anđelka Nerve.

Postavljanje novih cijevi i njihov spoj na kolektor Centar u Jelačićevoj ulici preduvjet je i nastavka uređenja križevačkog središta. Tek nakon toga moći će se krenuti s priključenjem na postojeću komunalnu infrastrukturu, te zatim u obnovu ulica u ovom dijelu grada, objasnio je pročelnik A. Nervo. Vrijednost ove faze radova je oko 1,5 milijuna kuna, a s prvom, završenom prošle godine, iznos se penje na oko 2,7 milijuna. Novac su udružili proračuni Hrvatskih voda i Grada Križevaca, a njegovim stanovnicima, pogotovo vozačima, do predviđenog završetka zahvata krajem travnja trebat će malo više strpljenja u prometovanju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.