Zimski Skaville ‘odledio’ i rasplesao sva srca

19. svibnja 2007. u križevačkom Klubu kulture održalo se prvo izdanje festivala Skaville, predstavivši križevačkoj publici u jednoj koncertnoj večeri glazbenu ska-ludnicu s izvođačima Officer Down iz Rijeke te talijanskim sastavima Dissolutio i RedSka. Cjelodnevno druženje uz domaću vegansku kuhinju i ska/reggae/punk slušaonicu kulminiralo je cjelovečernjim koncertom u prepunom Klubu kulture, kojim je rođen novi festival.

Dogodilo se to upravo u sklopu 3. međunarodnog Culture Shock Festivala, koji je tada poslužio kao kulturno-medijska platforma za promociju i ucrtavanje novog ljetnog festivala na koncertnu kartu Hrvatske, ali i Europe. Nešto manje od tri godine kasnije – isto mjesto, jednak broj bendova, sličan povod – dogodio se Skaville u zimskom izdanju!

S obzirom da je protekla dva ljeta trodnevni Skaville u uvali Voz na otoku Krku rasplesao i zabavio tisuće i tisuće, ne radi se o nagloj promjeni termina popularnog festivala, već jednostavnom proširenju godišnje ponude. Kako bi nestrpljivoj publici ponudili sadržaje između dva srpanjska okupljanja, Skaville Team iz udruge K.V.A.R.K. tijekom godine organizira promo-koncerte, a za kraj ove veljače odlučili su inaugurirati i zimsko izdanje festivala.

Tako su prošlog petka Križevce pohodili stari znanci Antenat, gosti iz inozemstva Ringišpil te kao glavne zvijezde Kawasaki 3P. U prepunom Klubu kulture dominirala je publika iz drugih gradova i krajeva Hrvatske, neki već poznavatelji križevačke klupske scene, dok su drugi ostali oduševljeni prvim posjetom i ugodnim ambijentom kluba, koji su biranim riječima pri samom nastupu par puta nahvalili i 3P-ovci.

Antenatovci su svojih šezdesetak minuta na pozornici maksimalno iskoristili na užitak publike, potvrdivši snagom svoje brass i ritam sekcije, duetom gitara, klavijaturama i efektima te raznim perkusijama naslov njihove autorske “Ima nas dovoljno”. Publika je pokazala da zna sve melodične ska-punk stvari iz Ringišpilove pjesmarice, a na saksofonu je upečatljiv bio Keckec, glazbenik također aktivan u novosadskom Acid Folk Orkestru, s kojima ovih dana izdaje album prvijenac “Pesme iz godina uspavanog razuma”.

Posljednji su pozornicu okupirali Kawasaki 3P s nešto starih pjesama, poput “Antonije” i “Snifa san glu” te nekoliko pjesama s drugog albuma “Idu Bugari”, od kojih su “Ni da ni ne”, “Puta madre” i “Mate Parlov” atmosferu doveli do usijanja, dok su sjetnu “Anđelko” izveli za kraj uz već upaljena svjetla Kluba kulture. Uz par sekundi himnične “Nazi punks fuck off” i ponovljene riječi pohvale najboljem klubu u regiji, momci u kravatama najavili su sljedeći susret u sunčanoj uvali Voz na Krku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.