Križevački rukometaši pobijedili suparnike iz Borova

Evo došao je i taj dan, kad su križevački rukometaši dobili priliku da na domaćem igralištu uzvrate gostima iz Borova na porazu u jesenskom dijelu natjecanja u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. Po do sad odigranim pripremnim utakmicama jedne i druge momčadi očekivala se borba do zadnje sekunde utakmice, jer su te pripreme domaći rukometaši odigrali s polovičnim uspjehom, dok su gosti su imali vrlo uvjerljiv “skor” u svoju korist. Moramo dodati da je križevačku momčad u prijelaznom roku napustio najbolji igrač, Neven Predojević, a da je iz Koprivnice došao pivot Mišo Zrakić koji se tek treba uklopiti u način igre domaćina. 

 Ova utakmica je imala vrlo važan utjecaj na daljnji tijek natjecanja tako da je pobjeda bila gotovo imperativ.
Od prvog sučevog zvižduka na terenu je bilo vidljivo da su igrači “KTC”-a kompletniji kao momčad i da bi uz maksimalnu ozbiljnost susret vrlo lako mogli privesti u svoju korist. Prvih 11 minuta su gosti iz Borova nekako uspijevali držati korak i to isključivo odličnim obranama njihovog golmana (do 11 min. 6 obrana) dok se naš tek zagrijavao, a da je tako, bilo je vidljivo kasnije.

Poslije jedinog neriješenog rezultata na utakmici 5:5, proradila je igra u obrani, a golman Višnjević je jednostavno zatvorio vrata na svom golu i do 21 minute već je na semaforu pisalo 14:8, s tim da je u napadu u tih 10 minuta izvrsni Pavliček zabio 5 golova. Do kraja prvoga poluvremena ipak se igra na terenu malo izjednačila tako da je domaćin otišao na odmor sa 7 golova prednosti 20:13.
Trener domaćina Dragutin Miklečić je i prije utakmice najavio da će neovisno o rezultatu, svi igrači dobiti priliku za igru, a u poluvremenu je tražio da se još ozbiljno odigra desetak minuta kako bi se završnica utakmice učinila lakšom.

Kao što je Miklečić najavio tako se i odigravalo na terenu. Već u 38. minuti Križevčani vode s izvrsnih 12 razlike (27:15), a na terenu dobivaju priliku zaigrati svi igrači s klupe. Gosti pojačavaju agresivnost te uz 4 “KTC”-ova isključenja od 50. do 58. minute uspijevaju biti konkretniji i opasniji po križevačkog vratara. Time polako smanjuju negativnu razliku i u 58. minuti dolaze do samo 6 golova zaostatka (36:30). U zadnje dvije minute igralo se u potpunosti bez obrana pa je konačni rezultat “KTC”: Borovo 39:32, što je po prikazanoj igri na terenu vrlo dobar rezultat za goste.

Utakmicu su obilježile odlične obrane domaćih čuvara mreže Višnjevića (19 obrana), Benkovića (4) te požrtvovnost i zalaganje svih igrača predvođenih Pavličekom i Tarasom. Svi igrači koji su dobili priliku igrati dobrano su opravdali svoje prilike. Nakon odigranih 12 kola križevački se rukometni klub nalazi na vrlo dobrom 7. mjestu s osvojenih 12 bodova i zaostatkom za trećeplasiranim od tri boda.

U sljedećem kolu Križevčani putuju prvome na ljestvici, Slavonskom Brodu, gdje je gotovo nemoguće uzeti bilo kakav bod no bez borbe se ne predaju a i sportski je nadati se.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.