Uvjerljiva pobjeda Žabaca u Virju

KK PODRAVAC, VIRJE – KK KRIŽEVCI, KRIŽEVCI 64-92 (18:14 / 20:31 / 14:23 / 12:25) – Sjajna je bila subotnja večer, 13. veljače za križevačku košarku, čija su oba drugoligaša pobijedila u svojim derbijima 16.kola prvenstva A2 lige Sjever. I dok je Radnik u derbiju začelja protiv Ludbrežana vjerojatno izvojevao pobjedu vrijednu opstanka, na uzavrelom terenu virovskog Podravca, Žapci su uvjerljivo, s čak 28 koševa razlike, pobijedili domaćina i smijenili ga s drugog mjesta tablice.

 

Bučne i ispunjene tribine dvorane u Virju pljeskom su nakon dvoboja ispratile oba sastava, shvaćajući da su njihovi ljubimci izgubili od te večeri, kvalitetnije i spremnije ekipe. A samo je prva četvrtina ponudila naznake neizvjesnosti, jer su Križevčani promašili neke sigurne koševe, a prvi čovjek Podravca Ilija Nikolić nije znao za promašaj i rezultatski je plus stalno mijenjao strane. No, nakon burnog time-outa početkom druge četvrtine, žapci odlaze na 10-ak koševa razlike (poluvrijeme na +7) , da bi od tada  prednost samo rasla zaustavivši semafor na krajnjih 28 koševa u plusu za križevačku ekipu.

Kakvu su moćnu košarku te večeri prezentirali Žapci najbolje govori statistika: 52 skoka (Šiprak 15, Buterin 10, Jericha 8), 23 asistencije (Tičina 8, Svoboda 5, Jančijev 3) i 14 ukradenih lopti (Šiprak 4, Tičina 3). Bila je to demonstracija košarke kao kolektivnog sporta gdje svi skaču, svi dodaju i u konačnici svi pogađaju (pogledajte kako su raspoređeni strijelci kod Žabaca, a kako kod Virovaca). A još ne tako davno Križevci su bili ekipa jakih individualaca, naviknutih na glavne uloge u bivšim klubovima i rješevali utakmice 1 na 5. I tu je velika zasluga trenera Žabaca: Marin Zirdum uspio je, barem te subote, sve izražene osobnosti uklopiti u moćan stroj koji protivnika i nadskoči i pretrči i lomi ga ritmom. Virovci su u prošlom kolu brzom, agresivnom obranom po cijelom terenu u drugom poluvremenu slomili varaždinsku Vindiju, a u drugom poluvremenu subotnje utakmice izgledali su pokraj križevačkih igrača poput usporenog filma, kao neka druga momčad.

Kod Žabaca prva imena susreta svakako su: Šiprak, Buterin i Tičina. U stopu ih slijede sjajno raspoloženi Svoboda, Čusek i Jericha, brzi Jančijev. Juniori Soldo i Šarić odlični, pogotovo ovaj potonji. U većem dijelu posljednje četvrtine Ziki je ponovo igrao sa dva juniora na parketu, a prednost je i dalje rasla. Sa pokušajima zonske obrane Križevci također nisu imali puno problema, Svoboda, Čusek i Šiprak razornom paljbom iz daljine otključali su i prostor pod obručima za centre koji su to znalački koristili. Sve u svemu, neki sasvim drugačiji žapci predstavili su igru koja će se nositi iduće sezone. I sigurni smo da će se svidjeti mnogima. Možete je pogledati već u 17.kolu u Modecu, subota, protiv jake Škole košarke Vindija.

KK PODRAVAC: Jakupić V. 0, Beljan V. 11, Nikolić I. 16, Šestak N. 0, Koščić Z. 5, Laljek D. 11, Antolić G. 0, Kenđelić A. 10, Nikolić D. 0, Ferenčak Z. 1, Kodba B. 7, Baruškin M. 3.
Trener: Hrženjak M.
KK KRIŽEVCI: Jančijev Z. 4, Buterin Š. 14, Kolovrat D. 0, Šiprak I. 14, Soldo B. 2, Čusek I. 15, Tičina P. 10, Svoboda I. 14, Šarić L. 9, Jericha M. 10, Sissoko K. 0, Hrandek B.-.
Trener: Zirdum M.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.