Jedva čekaju da se netko javi i kupi nekretnine

Poslovna građevina, uprava i skladište u Rijeci na Lužinama i obiteljska kuća u Bistrincima kod Osijeka, još u vlasništvu mesne industrije Improm, a koja je u stečaju od lanjskog travnja, na prodaju su i mogli bi dobiti novog kupca.
– Iako su nekretnine, prva po početnoj cijeni od 371.250.000, a druga po 223.125.000 kuna, dio stečajne mase, Odbor vjerovnika uvjetovao je da se prodaju odvojeno, jer nisu dio tehnološke cjeline – kaže stečajni upravitelj Darko Šket, pojasnivši kako jedva čeka da se imovina proda, jer stvara trošak.

– Za skladište u Rijeci, koje nas košta zbog čuvanja objekta, već ima zainteresiranih. Kuću kod Osijeka, bez stanara, očito je Improm preuzeo kao dio prijašnjeg duga, i za nju nam je trošak košnja trave – objašnjava Šket.
Ako se objekti uspiju prodati, a prema natječaju kupac je onaj tko u pisanoj ponudi da najvišu cijenu, prihod bi trebao sanirati bar dio višemilijunskih potraživanja vjerovnika, od banaka do privatnih investitora. Sam pogon mesne industrije u poslovnoj zoni u Cubincu od svibnja, kada je s Impromom ugovor o suradnji potpisala Podravka, čemu je “kumovao” i bivši ministar i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, funkcionira, ali i dalje je na “bubnju”. Radnici proizvode prerađevine za Podravku, Šket kaže da i redovito dobivaju plaće, no, zasad je neizvjesno hoće li ga aferama potresena koprivnička kompanija kupiti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.