Osnovci iz Carevdara u policijskoj postaji

Jučer je Policijsku postaju Križevci posjetila grupa učenika područne škole Carevdar OŠ “Vladimir Nazor”, koji su tom prilikom upoznati s radnim prostorom policijskih službenika u Križevcima. Najveće zanimanje izazvala je prostorija namijenjena za smještaj osoba zatečenih u prekršajima pod utjecajem opojnih sredstava.

Učenici su bili oduševljeni i kontaktom putem radio–veze s ophodnjama na terenu iz prostora operativnog dežurstva, a neki su također iskoristili mogućnost praktično se upoznati s načinom primjene alkometra. Nakon razgledavanja učenicima je održano kraće predavanje na temu njihovog sudjelovanja u prometu kao pješaka, gdje su pokazali zavidna znanja o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu.

Na putu od škole do postaje djecu su pratili kontakt-policajci i tako usput djeci praktično pokazali kretanje u prometu na cestama i ukazali na opasnosti koje vrebaju te kako se osiguirati. Prema riječima načelnika Abela Cara, ovim akcijama žele javnosti približiti svoje djelovanje, a promicanjem prometne kulture podignuti razinu sigurnosti u cestovnom prometu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.