K.V.A.R.K.-ova izložba Dejana Durakovića u KLK-u

Galerija K.V.A.R.K. u petak 18. prosinca 2009. od 19 sati otvara retrospektivnu izložbu akademskog kipara Dejana Durakovića iz Vinkovaca. Posljednja ovogodišnja izložba predstavit će pedesetak radova autora nastalih u posljednja dva desetljeća, među kojima su reljefi, skulpture, slike i crteži.
– Radi se o najeminentnijem imenu od umjetnika ove godine predstavljenih u galeriji K.V.A.R.K., čiju izložbu smo zbog opsega morali organizirati u prostoru Križevačkog likovnog kruga na Strossmayerovom  trgu, kojima ovom prilikom zahvaljujemo, istaknuo je Igor Brkić, voditelj galerije K.V.A.R.K.

Pedesetogodišnjak Duraković je završio kiparstvo 1989. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Stipe Sikirice. Od iste godine radi u prosvjeti, od 2002. predaje u Školi za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost u Osijeku, a od 2007. na Umjetničkoj akademiji u istome gradu. Likovnim stvaralaštvom se bavi više od 25 godina, do sada je imao 12 samostalnih izložbi, u Vinkovcima, Drenovcima, Jarmini i Starim Mikanovcima, i sudionik je mnogih skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Izložba u Križevcima ostaje otvorenom do 15. siječnja iduće godine.

Iz predgovora izložbi profesorice Gordane Juran-Ratković: “Dejan Duraković u slikarstvu se ne boji niti monokromatskog izražavanja, niti snažnog kolorizma tako da se služi raznim sredstvima od olovke do ulja i akrila, pa čak i kombinacijama istih. U plastici se izvanredno nalazi u materijalima koji se mogu bojati tako da njegove „slike“ izrađene od gipsa ili terakote često iskaču iz okvira, a izvanredne, glatke, forme ostvaruje i u drvetu i bronci.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.